Juryleder i Årets Bakeri 2020, Vigdis Myhre Næsseth, gleder seg over en variert liste med bakerier til årets kåring. Vinneren kåres 25. september.

Her er de nominerte til Årets Bakeri 2020

13 bakerier fra store deler av landet er nominert i konkurransen Årets Bakeri 2020. Årets tema er kundeopplevelse, og nå starter jakten på bakeriet som gir sine kunder den beste opplevelsen.

Publisert Sist oppdatert

Juryen har fått en mangfoldig liste med bakerier av forskjellig størrelse; fra de aller minste håndverksbakeriene til store bakerikjeder med mange utsalg.

Det er bransjeforeningen Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) som står bak konkurransen, og det er i år tredje gang Årets Bakeri kåres i Norge. Tidligere har Edgars Bakeri i Mandal og Elda Bakeri i Sandnes vunnet den etter hvert prestisjefylte konkurransen.

Nomineringen av bakerier har pågått siden 1. januar. Nå starer en fagjury jobben med å vurdere de nominerte bakeriene. Før påske skal det stå igjen tre bakerier som går til finalen. Finalistene får da besøk av et team som skal intervjue kunder og observere kundeopplevelsene i butikk. Dette skal filmes og dokumenteres og vil bli brukt som grunnlag for selve kåringen av Årets Bakeri 2020.

Dette er de nominerte i Årets Bakeri 2020:

Kundeopplevelse

Juryen starter nå jakten på den unike kundeopplevelsen ute i det enkelte bakeri.

– Kampen om kundene handler ikke bare om kvalitet og lokal tilhørighet, men i stor grad også om den opplevelsen kunden har når de besøker de aktuelle bakeriene. Dette handler ikke minst om følelsen av å være i et lokalt bakeri, om varene som tilbys, om stemningen i lokalet og om hvem de treffer og hvordan dette oppleves. Dagens forbrukere er opptatt av historie og forankring, og dette er også en viktig del av en kundeopplevelse, sier juryleder Vigdis Myhre Næsseth.

Spennende bakerier

– Juryen har fått en mangfoldig liste med bakerier av forskjellig størrelse; fra de aller minste håndverksbakeriene til store bakerikjeder med mange utsalg. De nominerte er i tillegg en god blanding av helt nyetablerte bakerier og bakerier med lang driftshistorie. I år har vi også fått med flere nisjebakerier som spesialiserer seg innenfor én kategori, sier jurylederen.

 


Juryen består av følgende personer:

Vigdis Myhre Næsseth, bedriftsrådgiver/daglig leder, Fossekall as (juryleder)
Næsseth har jobbet som bedriftsrådgiver i over 20 år, og har bistått i utallige omstillings- og forbedringsprosesser hos næringsmiddelprodusenter. Hun har spesielt god kunnskap om bakerbransjen etter flere større oppdrag for både store industribakerier og mindre håndverksbakerier de seneste årene.

Beret Mette Haga, rådgiver, Innovasjon Norge
Haga har jobbet i næringsmiddelbransjen i over 20 år, og ti år i bakerbransjen med utvikling og kvalitet. Nå jobber hun i Innovasjon Norge, hovedsakelig med vurdering av prosjekter innen matforedling og andre landbruksrelaterte næringer.

Hilde Skotland Mortvedt, innovasjonsrådgiver og daglig leder, See New AS
Mortvedt har jobbet som rådgiver for matindustrien siden 1999, først 14 år i Nofima og de siste fem årene som selvstendig næringsdrivende. Hun er gründer av SeeNew As, der hun i dag jobber som innovasjonsrådgiver og daglig leder. Mortvedt kjenner cerealbransjen godt, og hun har spesialkompetanse innen forbrukerinnsikt og matinnovasjon.

Oddbjørn Roksvaag, redaktør Baker og Konditor / Bakeri.net, Vest Vind Media AS
Roksvaag har jobbet som journalist og kommunikasjonsrådgiver i Vest Vind Media siden 1991. Han har vært redaktør for Bakeri.net siden 2002 og redaktør for Baker og Konditor siden 2007. I disse årene har han fulgt den norske baker- og konditorbransjen på nært hold.

Powered by Labrador CMS