Stasjonen ligger midt mellom E6 på den siden og Elvemøtet på den andre siden.
Stasjonen ligger midt mellom E6 på den siden og Elvemøtet på den andre siden.

Her blir det døgnåpent bakeriutsalg

I en gammel bensinstasjon ved E6 på Otta skal Ødegaarden Bakeri & Konditori åpne utsalg med kafé, takterrasse og selvbetjening.

Publisert

Vår erfaring er at folk er ærlige og betaler for seg.

Daglig leder i Ødegaarden Bakeri & Konditori, Anne Gunn Viken, forteller at hun hadde hatt den gamle Uno X-stasjonen på Otta i tankene lenge.

– Jeg kjører nemlig forbi den hver dag. Det er fortsatt mulig å fylle bensin og diesel der, men selve butikken er nedlagt, forklarer hun.

Så en dag var Kari Wulf, som er markedsdirektør i Baker Brun, på besøk hos det tradisjonsrike bakeriet i Gudbrandsdalen.

– Vi er så heldige at Kari hjelper oss litt med å utvikle bedriften, og hun fikk nesten nakkesleng da vi kjørte forbi bensinstasjonen. Kari så for seg at stedet kunne bli en flott «port» inn til Sel og Otta. Og siden hun var så positiv, bestemte vi oss for å prøve, sier Viken.

Seks arbeidsplasser

Bakeriet har de siste ti årene også fått hjelp og gode råd om bærekraftig forretningsutvikling fra konsulentfirmaet Fossekall. Dessuten er de med i omstillingsprogrammet Styrk Sel, der målet er å etablere nye arbeidsplasser i området.

– Dersom alt går etter planen regner vi med at denne satsingen vil gi cirka seks nye arbeidsplasser. Vi skal bygge et utsalg med kafédel og takterrasse. I tilknytning til det tradisjonelle utsalget skal vi også bygge en mindre selvbetjent avdeling, forteller Viken.

Mens kafeen og takterrassen vil være bemannet og ha normale åpningstider, vil den selvbetjente delen være døgnåpen.

– Vi har allerede en selvbetjent vogn der vi selger overskuddsvarer fra dagens produksjon. Vognen står i dag utenfor en nedlagt dagligvarebutikk i Nord-Sel, og vi fyller den opp med nye varer hver ettermiddag. Her forsyner kundene seg selv og betaler med Vipps. Det fungerer kjempebra.

– Dere opplever ikke at varene blir stjålet?

– Nei, vår erfaring er at folk er ærlige og betaler for seg. De skal uansett stjele mye før det vil lønne seg å bemanne vognen, sier Viken.

Ødegaarden Bakeri & Konditori har allerede en selvbetjent vogn der de legger ut overskuddsvarer og kundene betaler med Vipps.
Ødegaarden Bakeri & Konditori har allerede en selvbetjent vogn der de legger ut overskuddsvarer og kundene betaler med Vipps.

Utsikt til Elvemøtet

I den selvbetjente delen i bensinstasjonen vil det være aktuelt å selge både varer som er til overs og varer som er produsert til stedet. Viken har blant annet en idé om å selge ferdigsmurte matpakker der.

Uno X-stasjonen ligger midt i mellom E6 på den ene siden og Elvemøtet på den andre siden. Elvemøtet er punktet hvor de to elvene Otta og Gudbransdalslågen møtes.

– Elvene har litt ulike farger, så det vil bli veldig fint å se Elvemøtet fra en takterrasse, forteller Viken.

Ideen til takterrassen var det huseieren Erling Lid som hadde, og han vil selv investere mellom 1,7 og 1,8 millioner kroner i oppgraderingen av stasjonen.

Viken forklarer at de ikke planlegger noe eget bakeri der. Ødegaardens hovedbakeri ligger på Vinstra, og der skal de produsere deigemner som kan stekes i det nye utsalget.

– Når vi kan steke opp varer etter behov og etterspørsel, vil det gi mindre svinn. Vi er opptatt av å drive bærekraftig og har som mål å kaste minst mulig mat. Etter at vi begynte med Too Good To Go og vognen vår har vi hatt en stor reduksjon i matsvinnet, og for tiden kaster vi nesten ingenting, forteller hun.

 

Powered by Labrador CMS