Selskapet Helgeland Bakeri var en frisk satsing fra Bjarne Mosås, men selskapet har hatt store utfordringer om å komme inn i dagligvarebutikkene i området og måtte for en stund siden gå til permitteringer. Nå er selskapet med det juridiske navnet Helgeland Bakeri & Konditori konkurs.

– På Helgeland var vi inne i 2 Rema-butikker i Mosjøen og 2 Rema-butikker i Sandnessjøen. Vi har ingenting i Brønnøysund og ingenting på Mo. Vi har jo vært inne ei stund, men det er dessverre ikke nok volum for å overleve. De siste ukene har vi hatt en massiv ringekampanje hos butikker og kjeder for å få innpass, men har fått nei på alle henvendelsene våre, sier Mosås i Brønnøysunds Avis.

Sårt og bittert

– Det føles sårt og bittert. På den ene siden er alle glade for at vi finnes her og bidrar til konkurranse, men ingen vil benytte seg av konkurransen. Så nå går det tilbake til monopol på Helgeland, sier han til avisen.

Bodø Bakeri eier 70 % av aksjene i selskapet. De resterende aksjene eies av Bjarne Mosås og Stian Klæboe Johansen med 15 % hver.

På spørsmålet fra Brønnøysunds Avis om dette vil ramme Bodø Bakeri, svarer Mosås:

Det er for tidlig å si noe om det, men Bodø bakeri er tungt inne der nede.