Makronene frister kundene på sosiale medier.
Makronene frister kundene på sosiale medier.

Hele butikken på Instagram

Leah Bystrøm selger alt hun baker, på sosiale medier. Hvis veksten fortsetter, kan hun tenke seg å åpne café.

Publisert Sist oppdatert

Jeg synes det fungerer helt strålende å selge gjennom sosiale medier.

Det begynte med at hun bakte og delte bilder på Instagram. – Jeg ønsket å ha et sted hvor jeg kunne se tilbake på det jeg hadde laget, forteller Leah Bystrøm.

Instagramvennlig

26-åringen fra Skedsmokorset på Romerike baker med farger. Alt fra store kaker til makroner er det som gjerne omtales som – ja, akkurat – «instagramvennlige». Flotte å se på, fristende, og lett å like. Både for den som klikker på liker-knappen på sosiale medier og for den som faktisk kjøper det hun har bakt.

Plutselig begynte det å tikke det inn forespørsler om mulighet for å bestille. Nå er det blitt biinntekt.

Sosiale medier

– Jeg synes det fungerer helt strålende å selge gjennom sosiale medier. Det er så mange ulike plattformer man kan ta i bruk og dermed nå ut til flere aldersgrupper, sier Bystrøm.

– Jeg elsker å lage dem. Du kan være ekstra kreativ, og ikke minst smaker de fantastisk, sier Leah Bystrøm om cakesicklene sine. Hun har også bakt Thanos-fødselsdagskake fylt med melkesjokolade og friske, norske jordbær.
– Jeg elsker å lage dem. Du kan være ekstra kreativ, og ikke minst smaker de fantastisk, sier Leah Bystrøm om cakesicklene sine. Hun har også bakt Thanos-fødselsdagskake fylt med melkesjokolade og friske, norske jordbær.

– I tillegg til utvikles det stadig nye apper som hjelper å ha bedre oversikt på blant annet bestillinger. Det er også en ypperlig måte å promotere seg selv: Legge ut egne annonser for å nå enda flere, sier hun.

Da Leah Bystrøm feiret fødselsdag i vår, lot hun ikke følgerne være i tvil om hvor gammel hun ble.
Da Leah Bystrøm feiret fødselsdag i vår, lot hun ikke følgerne være i tvil om hvor gammel hun ble.

Makroner og kaker

Makroner med tyrkisk pepper har gitt Sweets by Leah oppmerksomhet.
Makroner med tyrkisk pepper har gitt Sweets by Leah oppmerksomhet.

Det er spesielt makronene hennes som er populære. Hun har prøvd og feilet mye og utviklet og endret oppskriften helt siden 2014. Aller helst vil hun unngå å bruke for mye melis og sukker, og hun lager mandelmelet fra bunnen av.

Cakesickles er populære, og makronene med smak av tyrkisk pepper er en uventet kombinasjon som vekker interesse.

Leah Bystrøm oppfordrer flere til å gjøre noe lignende. – Følg drømmene dine! Er det noe du brenner for, så kjør på! sier hun. – Du har ingenting å tape. Du blir heller rik på erfaringer som du kan ta med deg videre.

Tenker på café

Foreløpig fortsetter hun med den vanlige jobben som helsefagarbeider, og er «hobbykonditor» etter arbeidstid og i helgene. Men det kan fort bli for mye.

– Om det fremdeles er interessant for folk, så kunne jeg gjerne tenke meg å åpne en egen café eller noe lignende, sier Leah Bystrøm.

Cakesickles kommer for enhver anledning. Det gir ikke poeng å gjette at dette bildet stammer fra midten av februar.
Cakesickles kommer for enhver anledning. Det gir ikke poeng å gjette at dette bildet stammer fra midten av februar.
Powered by Labrador CMS