Ida Cecilie Larsen i Heggedal Bakeri er redd det går mot nedleggelse av bakeriet.
Ida Cecilie Larsen i Heggedal Bakeri er redd det går mot nedleggelse av bakeriet.

Heggedal Bakeri: Går mot nedleggelse

Heggedal Bakeri har ennå ikke lykkes i å selge familiebedriften og det går mot nedleggelse i slutten av juni. Ingen av de ansatte har så langt fått ny jobb.

Publisert Sist oppdatert

Jeg er helt ferdig med bakeribransjen. Ida Cecilie Larsen.

Sviktende omsetning over tid er grunnen til at bakeriet i Heggedal, med historie helt tilbake til 1932, nå går mot en styrt avvikling.

Tidligere i vår skrev Heggedal Bakeri på Facebook at det er vanskelig å være et lite bakeri som leverer til dagligvarebransjen. De vil gjerne selge familiebedriften, men går ikke det er siste produksjonsdag 30.6.2017.

Ingen konkrete bud

– Har dere hatt noen forespørsler fra interessenter?

– Ja, vi har vært i kontakt med noen angående salg av Heggedal Bakeri, men så langt er det ingenting konkret og slik det ser ut i dag, så legger vi ned i slutten av juni, sier daglig leder Ida Cecilie Larsen, som eier bakerier sammen med sin bror, Eirik Larsen.

– Hvordan havnet Heggedal Bakeri i denne situasjonen?

– Kanskje vi ikke har vært flinke nok til å ha flere ben å stå på. Vi har jo satset mye på dagligvare og det viser seg at de ikke er spesielt interessert i lokale produkter, men at de helst kjøper varer fra egne bakerier, noe jeg forstår, sier Larsen.

Tidligere i år ble det kjent at Rema 1000 ville kutte ut halvparten av alle produktene fra Heggedal Bakeri, noe som vanskeliggjorde videre drift. Lokalbefolkningen i Heggedal mobiliserte, blant annet gjennom underskriftkampanjen«Bevar Heggedal Bakeri», og Rema 1000 snudde. Bakeriet fikk også innpass i flere Rema-butikker i området, men dette var ikke nok til å holde driften gående.

Ansatte uten jobb

Heggedal Bakeri har seks fulltidsansatte og syv deltidsansatte som vil stå uten jobb, hvis det blir nedleggelse.

– Har noen av de ansatte fått ny jobb ennå?

– Nei, så langt har ingen fått ny jobb og det er trist. Flere har søkt på jobber, men det er ikke lett å få jobb i denne bransjen om dagen.

– Hva skal du gjøre fremover, vil du prøve noe nytt eller prøve noe annet i bakeribransjen?

– Jeg er helt ferdig med bakeribransjen.

– Hva med utstyr i bakeriet, er det noe som kan selges?

– Det vet vi ikke ennå. Vi må se hva vi kan få til etter at bakeriet er nedlagt. Kanskje vi får solgt noe og kanskje ikke, sier Larsen.

 

 

Powered by Labrador CMS