Hedret for innsatsen og resultatene

Mette Klever får alle elevene sine ut i lærebedrifter. I dag forklarte hun grunnen, og mottok en hederspris fra bransjen.

Publisert Sist oppdatert

– Du har bidratt så mye for bransjen, og gir så mye til bransjen, hvert eneste år.

Sørumsand videregående skole er kjent for å levere gode kandidater til bedriftene. Mange bakere har lært faget sitt nettopp her. To av dem, Erlend Løken Volden og Knut Hammeren, er nå på Baker- og Konditor landslaget. Klever følger en klar strategi for å lykkes med elevene.

– Jeg er tydelig på hva skolen forventer av dem. For det første må de ha med seg et oppriktig ønske om å lære faget, litt bakgrunnskunnskap og en forståelse for yrket.

Elevene på Sørumsand blir fulgt tett opp. Hyppig fravær uten legitim grunn tolereres ikke. De skal ikke komme for sent, de må ha på seg riktig arbeidstøy og har kun en spisepause i løpet av skoledagen. Å lære håndverket er viktigst, tempoet økes når ferdighetene er på plass, forteller Klever.

 

Bedriftene må ta dem imot

Sørumsand tenker fag, orden, tett på og at elevene skal forstå at bakerifaget er en jobb. Praksis i bedrifter står sentralt under utdanningen. Det er viktig at bedriftene tar imot alle elevene, ikke bare de antatt flinkeste, påpeker Klever.

– Det er fryktelig viktig at alle kommer ut i bransjen! Noen elever har dessuten større suksess ute i praksisen enn de har på skolen. Når ting ikke fungere er det også essensielt at bedriftene sier fra om dette til elevene.

 

Heder og ære

Mette Klever fikk en overraskelse på podiet under BKLFs landsmøte da president Axel Brun (bildet) kom frem med et diplom og en medalje.

– Du får denne æren fordi du er i særstilling. Du har bidratt så mye for bransjen, og gir så mye til bransjen, hvert eneste år. I tillegg til din store innsats på skolen tar du videreutdanning.  Det er utrolig hva du får til! Derfor gir vi deg bakerbransjens hederstegn, sa Brun.

 

 

Powered by Labrador CMS