Daglig leder Stein Olsen i Haugli Bakeri håper å kunne åpne kjedens tolvte utsalg på Stord en gang på forsommeren.
Daglig leder Stein Olsen i Haugli Bakeri håper å kunne åpne kjedens tolvte utsalg på Stord en gang på forsommeren.

Haugli satser på Stord

I kjølvannet av konkursen i Leirvik Dampbakeri etablerer Haugli Bakeri seg for første gang i Sunnhordaland.

Publisert Sist oppdatert

I likhet med de fleste andre bakerier trenger også vi økt omsetning.

Kort tid etter at konkursen i Leirvik Dampbakeri & Konditori ble kjent, begynte telefonen å ringe hos Haugli Bakeri i Haugesund.

— Vi fikk telefoner allerede samme dag, og dagen etter begynte vi å levere til Stord, deriblant til Kværner. Vi fant fort ut at det er behov for, og ønskelig med, et bakeriutsalg der, sier daglig leder i Haugli Bakeri, Stein Olsen.

Han forklarer at Haugli Bakeri tidligere har holdt seg borte fra Stord av respekt for konkurrenten Leirvik Dampbakeri.

— Men etter konkursen er situasjonen en annen. Nå er det naturlig for oss å etablere oss på Stord, sier Olsen.

Velger kjøpesenteret

Haugli Bakeri har i dag elleve bakeriutsalg på Haugalandet, og dersom alt går etter planen, vil utsalg nummer tolv åpne i Sunnhordaland på forsommeren.

— Vi etablerer oss med et bakeriutsalg på kjøpesenteret Amfi Stord, der Leirvik drev en blomsterbutikk, forteller Olsen.

Vaagens Blomster var et av fem selskaper som gikk med i dragsuget til konkursen i Leirvik Dampbakeri. De tre andre var bakeriets kaféutsalg Kringla Konditori AS, Baksten AS og Karjolen AS.

— Disse tre vurderte vi også å satse på, men vi fant ut at de ikke passet for oss. Vi valgte lokalet til Vaagens Blomster fordi det er jevn trafikk på senteret hele dagen. Skal man drive et bakeriutsalg, så trenger man jo litt folk, sier Olsen, som forteller at de nå er godt i gang med etableringen der.

— Vi har lyst ut en del stillinger, og nå skal vi straks i gang med intervjuer. Vi ønsker å ansette noen lokale til å drive utsalget, forteller han.

Stor investering

Olsen opplyser at Haugli Bakeri investerer cirka halvannen million kroner i etableringen på Stord Amfi.

— I likhet med de fleste andre bakerier trenger også vi økt omsetning, og det får vi nå. Derfor er dette en veldig positiv investering for oss, sier han.

For fire og et halvt år siden åpnet Haugli Bakeri et nytt og stort bakeri, som hittil har hatt noe ledig kapasitet.

— Vi kan lett utvide produksjonen av både brød og kaker uten å gå opp i antall stillinger, forteller Olsen.

Nytt samarbeid

I tillegg til etableringen av eget utsalg på Stord, kommer Haugli Bakeri også til å levere bakervarer til Leirviks gamle utsalg, Baksten AS, i Ølen. Her vil nemlig Magne Christiansen og Anne Karen Strand Eikeland åpne et nytt bakeri og konditori kalt Christiansen. Eikeland var avdelingsleder for Baksten AS frem til konkursen og Christiansen er oldebarnet til Olav Christiansen, som startet dette bakeriet i 1935.

— Siden Ølen er en del av nærområdet vårt, er vi glade for at noen lokale ildsjeler ser muligheter der. Vi kommer til å være hovedleverendør av bakervarer til Christiansen. I tillegg til deigemner skal vi også levere ferdige brød og kaker, forteller Stein Olsen.

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS