Fredrik Lønne og Steffi Haldorsen i Harmoni Håndverksbakeri stråler om kapp med sola etter å ha blitt kåret til Årets Bakeri 2020.

Harmoni er Årets Bakeri 2020

En enstemmig jury har kåret Harmoni Håndverksbakeri i Porsgrunn til Årets Bakeri 2020.

Publisert Sist oppdatert

Vi har allerede hatt en veldig god høst, og jeg tror ikke at den vil bli noe dårligere nå.

Det er kjempegøy å vinne! Sinnsykt moro, faktisk. Jeg hadde ikke regnet med seier, men jeg hadde nok likevel blitt veldig skuffet om vi ikke vant, sier Fredrik Lønne, som tirsdag formiddag ble overrakt prisen Årets Bakeri 2020 av BKLF-direktør Gunnar Bakke.

Kundeopplevelse har vært tema for årets konkurranse, og juryen har derfor jaktet på den unike kundeopplevelsen i de nominerte bakeriene. Hevd Håndverksbakeri i Trondheim, Maison Grabot i Sandefjord og Harmoni Håndverksbakeri i Porsgrunn sto til slutt igjen som finalister i konkurransen, og juryen beskriver alle tre som «sterke kandidater».

Årets Bakeri

Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) står bak konkurransen, som i år har blitt arrangert for tredje gang.

Tidligere har Edgars Bakeri i Mandal og Elda Bakeri i Sandnes vunnet kåringen.

Kundeopplevelse var tema for årets kåring, og det var i alt 13 nominerte bakerier.

Hevd Håndverksbakeri i Trondheim, Maison Grabot i Sandefjord og Harmoni Håndverksbakeri i Porsgrunn kom helt til finalen.

Harmoni Håndverksbakeri ble tirsdag 13. oktober utropt til vinner av Årets Bakeri 2020.

– Derfor har vi heller ikke i år hatt noen enkel jobb med å kåre den riktige vinneren, forteller juryleder Vigdis Myhre Næsseth.

Hun forklarer at observasjonene som er gjort i det enkelte bakeriet, samt direkte dialog med kundene, har vært avgjørende for juryens innstilling.

Juryens begrunnelse

Til slutt var det en enstemmig jury som kåret Harmoni Håndverksbakeri til Årets Bakeri 2020, og det begrunnes slik:

Juryens valg er basert på en unik kundeopplevelse, hvor trekkplasteret er bugnende disker av produkter som oser av håndverk og særpreg. Det lukter deilig bakst i hele bakeriet og nystekt-følelsen forsterkes av at bakerne er i aksjon rett innenfor inngangsdøren. Kundene setter pris på dette, og det skaper en nærhet til at bakst er håndverk. Her setter kundene pris på godt håndverk, og velger å handle her mange ganger i uken fordi varene og smakene er unike. Et pluss er også at det tilbys surdeigsbasert bakst.  

Eierne får mye ros av kundene for kundebehandling og service. De tar seg tid til å snakke med gjestene og oppleves som veldig hyggelige, gjestfrie og serviceinnstilte med en unik produktkunnskap som kundene verdsetter. Lokalet er rent og ryddig med stort hygienefokus, uten å miste sjarmen.

Lokalet er innredet i retrostil og har mange sittesoner som gir en hjemmekoselig, lun, avslappet og rolig atmosfære som gjør at kundene begeistres over å være gjester her. Her er det godt å være!

Dette sier kundene

I sin begrunnelse kommer juryen også med noen eksempler på hva kundene selv sier om dette bakeriet:

– Dette er et veldig koselig bakeri med god stemning. Det er så avslappende og lite stressende å være her. Jeg liker å sette meg ned i sofaen og ta meg et rundstykke og en kopp kaffe. Det er så hjemmekoselig med fint interiør, levende lys og gamle møbler. Det er nesten som å sette seg i sofaen hjemme og slappe av.

– Det lukter helt fantastisk her inne. Alt lages her på huset, vi kan se bakeren stå og bake. Her er alle varene helt fersk og nystekte. Produktene er helt unike. Det er derfor vi kommer hit.

– Se hvordan folk sitter og koser seg. Her føler man gjestfriheten og at de som jobber her er unikt opptatt av kundene sine.

– Her er det harmoni, stille og rolig. Jeg finner ro i sjelen.

– Vinneren av Årets bakeri 2020 har virkelig greid å levere en kundeopplevelse i tråd med sitt eget navn, konkluderer jurylederen.

Saken fortsetter under bildet.

Fra venstre: Ordfører Robin Koss i Porsgrunn kommune, Steffi Haldorsen, Fredrik Lønne, direktør i BKLF, Gunnar Bakke og president i BKLF, Ole John Berntsen.
Fra venstre: Ordfører Robin Koss i Porsgrunn kommune, Steffi Haldorsen, Fredrik Lønne, direktør i BKLF, Gunnar Bakke og president i BKLF, Ole John Berntsen.

Glad for alle tilbakemeldinger

Fredrik Lønne er ikke direkte overrasket over kundenes tilbakemeldinger.

– Når kundene kommer igjen og igjen, forstår vi jo at de liker bakeriet og produktene våre. Likevel er det kjempefint, og veldig hyggelig, å høre dem si det. Vi skulle gjerne fått slike tilbakemeldinger litt oftere. Men vi vil også gjerne ha tilbakemeldinger dersom det er noe som kundene våre er misfornøyde med, understreker han.

– Hvilken betydning tror du seieren i Årets Bakeri vil få for bakeriet deres?

– Vi har allerede hatt en veldig god høst, og jeg tror ikke at den vil bli noe dårligere nå. Salget har faktisk bare økt og økt og økt den siste tiden. Noen dager har vi til og med hatt kø ut på gaten, og det er nytt. Likevel er det mange i Porsgrunn som ikke kjenner til oss ennå, og vi tror jo at denne kåringen kan bidra til at flere får vite om oss.

Håper på flere konkurranser

– Har dere kapasitet til å øke mer da?

– Nå har vi jo fått oss en lærling, og det hjelper selvfølgelig. Samtidig jobber jeg mer enn noen gang. Fremover må vi nesten bare følge utviklingen og prøve å tilpasse oss. Skulle etterspørselen øke veldig, skal vi produsere så mye som vi klarer. Vi innser at tiden frem mot jul kan bli litt vel heftig, men det er jo egentlig bare et luksusproblem, sier Lønne.

Vinneren av Årets Bakeri 2020 legger til at han håper det blir flere konkurranser for bakerbransjen i Norge fremover.

– Jeg håper virkelig at det vil bli arrangert flere nasjonale konkurranser. Både fordi det er veldig gøy å konkurrere, og fordi konkurranser bidrar til å heve nivået i bransjen.

Powered by Labrador CMS