Den uavklarte situasjonen rundt Rognaldsen Bakeri gjør at Coop nå må finne samarbeidspartnere i nedslagsfeltet til Rognaldsen. Det er nå klart at Hardanger Bakeri tar over deler av produksjonen.

Blir hovedleverandør

– Hardanger Bakeri skal fra og med fredag være hovedleverandør til alle Coops butikker i Hardanger. Det er snakk om 18 butikker og flere av dem er ganske store, så dette er gode nyheter, sier Ove Bruntveit, administrerende direktør i Baker Brun. Det er Bergensbaserte Baker Brun som eier Hardanger Bakeri.

Bruntveit forteller at Hardanger Bakeri har hatt volumvekst de fire siste årene og at de per i dag har en del leveranser til dagligvaremarkedet i Hardanger. Han regner med at den nye avtalen med Coop vil bety en betydelig løft i volum for bakeriet, som holder til i Norheimsund.

Glade for samarbeidet

– Vi er svært takksame for at Hardanger Bakeri hjelper oss og trår til slik at kundane våre får eit stort utval dagsferske brød og bakarvarer i butikk. Det er gledeleg å ha fått i stand avtalen med Hardanger Bakeri, og dette er ein avtale som betyr mykje for begge partar. Hardanger Bakeri er eit lokalt kvalitetsbakeri bygga på lange tradisjonar, og vi er svært glade over å få ein så sterk lokal merkevare inn i butikkane våre, skriver administrerende direktør i Coop Hordaland, Øystein Kahrs i en pressemelding.

Kanskje nyansettelser

Kontrakten Hardanger Bakeri har skrevet med Coop er løpende, altså den er uten sluttdato.

– Kontrakten er ikke definert på tid på grunn av situasjonen Coop har med bakeriet som er stengt. Vi vurderer fortløpende om vi har behov for å ansette flere i bakeriet, men vi vet mer i løpet av neste uke når driften er i gang, sier Bruntveit.

– Målsetningen vår er å levere fullsortiment til Coops butikker fra dag en, avslutter Bruntveit.