I knivskarp konkurranse med Hevd Håndverksbakeri i Trondheim og Maison Grabot i Sandefjord, vant Harmoni Håndverksbakeri 13. oktober kåringen Årets Bakeri 2020.

Greide ikke å levere nok

Prisen har ført til store forandringer for bakeriet. Få dager etter prisutdelingen gikk driverne Stefi Haldorsen og Fredrik Lønne ut på Facebook og takket for den store interessen for bakeriet etter seieren i Årets Bakeri. De beklaget samtidig at de ikke greide å levere nok varer til alle som var innom i dagene etter prisutdelingen. Nå har bakeriet økt produksjonen for å holde tritt med den økende etterspørselen.

– Allerede dagen etter prisutdelingen var det mange nye fjes som kom innom. De fortalte at de hadde lest mye fint om oss i avisa, og at de hadde lyst å prøve brødene våre. Mange har også kommet utenbys fra for å besøke oss. Det er veldig hyggelig, sier Fredrik Lønne.

Et luksusproblem

– Etter prisutdelingen har vi hatt et jevnere trykk gjennom hele dagen og gjennom hele uka. Det har vært spesielt hyggelig å se mange nye fjes. Mange av dem kommer forhåpentligvis tilbake og blir faste kunder. Vi er glade for at vi nå når ut til enda flere mennesker. Resultatet er selvsagt at det har blitt mye mer jobb på oss. Det er veldig bra og det vi kan kalle et luksusproblem, så vi klager ikke. Vi er veldig fornøyd, sier Stefi Haldorsen.

Hektiske dager i både produksjonen og i kafeen frister imidlertid ikke driverne til å ta snarveier.

– Ingenting blir endret på. Når volumet går opp må vi bare være mer skjerpet, sier Lønne.