Remy Corbet har fått en plass i juryen som skal kåre verdens beste bakere på iba i oktober.
Remy Corbet har fått en plass i juryen som skal kåre verdens beste bakere på iba i oktober.

Har fått et ærefullt oppdrag

Remy Corbet har dessuten startet sin egen kursvirksomhet.

Publisert Sist oppdatert

Forhåpentligvis kan det også gi meg litt ny inspirasjon.

Mesterbakerens produktuvikler, Remy Corbet, ble i sommer kontaktet av arrangøren av iba.UIBC.Cup for bakere. Verdensmesterskapet skal arrangeres på iba-messen i München fra 22. til 24. oktober.

– De spurte om jeg ville være med som dommer i konkurransen, og det takket jeg selvsagt ja til, forteller han til Bakeri.net.

Iba.UIBC.Cup for bakere ble sist arrangert under iba-messen i 2018, og den gang sikret Ivar Bakke og Nikolai Meling en historisk tredjeplass til Norge.

I år er det konditorene på landslaget sin tur til å prøve seg i iba.Cup, og derfor stiller ikke Norge med lag i bakerkonkurransen denne gangen. Men i dommerpanelet vil vi altså være representert.

Remy Corbet har lang erfaring som baker og produktuvikler. Han var i mange år også trener for Bakerlandslaget.
Remy Corbet har lang erfaring som baker og produktuvikler. Han var i mange år også trener for Bakerlandslaget.

– Jeg er veldig glad og stolt over å få dette oppdraget, sier Corbet, som skal dømme tolv lags prestasjoner sammen med tre andre jurymedlemmer og én juryformann.

Spennende innblikk

Han har tidligere vært dommer i mindre konkurranser i Frankrike, men dette blir første gangen han skal dømme i et verdensmesterskap.

– Jeg gleder meg spesielt mye til å få et innblikk i hvordan lagene fra Sør-Amerika jobber, for disse landene kjenner jeg ikke så godt. Forhåpentligvis kan det også gi meg litt ny inspirasjon, sier mesterbakeren, som hver dag søker ny kunnskap og utvikling.

I fjor vår var han med på å ta bronse i Coupe du Monde de la Boulangerie i Paris sammen med Trude Beate Brendehaug og Xiao Juen Peng. I vinter ga han seg som trener for Bakerlandslaget, men han har ikke sluttet å dele av sin kunnskap og erfaring.

Tilbyr kurs i baking

Nå har han nemlig startet et eget firma som tilbyr kurs i baking for både profesjonelle bakere, andre typer bedrifter og privatpersoner. Navnet på foretaket er Corbet Pain et Viennoiserie.

– Jeg fortsetter i min vanlige jobb som produktutvikler hos Mesterbakeren, men jeg har fått lov til å bruke Mesterbakerens lokaler til å holde kurs på fritiden min. Det er jeg selvfølgelig veldig takknemlig for, understreker han.

– Hvorfor ønsker du å bruke fritiden din til å holde bakekurs for andre?

– Dette gjør jeg fordi jeg ønsker å bidra til å styrke bakerfaget i Norge. Vi trenger å lære mer, og vi trenger å bli mer kreative her i landet. Jeg vil gjerne dele av min kunnskap og mine spesielle teknikker som jeg bruker. Når jeg holder kurs lærer jeg dessuten mye selv også. Jeg lærer blant annet å bli mer strukturert. Og så synes jeg at det er veldig hyggelig å møte og bli kjent med andre mennesker som interesserer seg for baking, svarer Corbet.

Remy Corbet liker å eksperimentere med farger og former. Gjennom kursene sine ønsker han å inspirere norske bakere til å bli mer kreative. – Jeg er også opptatt av å få frem at det ikke er farlig å gjøre feil. Selv gjør jeg feil hver dag, og det lærer jeg masse av, sier han.
Remy Corbet liker å eksperimentere med farger og former. Gjennom kursene sine ønsker han å inspirere norske bakere til å bli mer kreative. – Jeg er også opptatt av å få frem at det ikke er farlig å gjøre feil. Selv gjør jeg feil hver dag, og det lærer jeg masse av, sier han.

 

Powered by Labrador CMS