Gullkampen er i gang

Norge har fått en god start i Nordic Bakery Cup, og trener Remy Corbet anslår lagets vinnersjanser til 80 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Vi håper på gull, men det er et veldig høyt nivå på alle de tre lagene.

I konkurranseteltet på Rådhusplassen i Oslo er Nordic Bakery Cup nå godt i gang. Det er bakerlandslagene fra Norge, Sverige og Danmark som kjemper om seieren i denne konkurransen.

Treneren for det norske bakerlandslaget, Remy Corbet, forteller at de norske utøverne fikk en god start under forberedelsene i går.

– I går kveld brukte vi halvannen time på forberedelser, og det fungerte veldig bra. Det er viktig å få en god start allerede der. Alt ser ut til å gå bra i dag også, sier han.

Jonathan Burt er ansvarlig for den norske showpiecen og han startet på arbeidet med den allerede klokken syv i dag. Klokken ni fikk han selskap av Fredrik Lønne og Trude Beate Brendehaug, som har ansvar for henholdsvis brød og søt bakst.

– Alle tre er veldig rolige og avslappede. Du ser at de smiler, det er bra, sier treneren.

– Du er ikke nervøs selv heller?

– Nei, jeg er ikke nervøs. Vi er det beste bakeriet i Norge, og jeg må si at disse utøverne er en veldig fin gjeng å jobbe med. Jeg er veldig imponert over dem.

Kontroll på temperaturen

Corbet forteller at laget har gjort noen justeringer med tanke på temperaturen i konkurranseteltet. Under gårsdagens Nordic Pastry Cup var det kaldere enn ventet i Oslo, og det skapte utfordringer for konditorene.

– Jeg tror det skal gå bra for oss. Forhåpentligvis vil teltet bli litt fullere snart, og det vil hjelpe på varmen, sier han.

– Hva tror du om Norges vinnersjanser?

– Jeg tror vi har cirka 80 prosent sjanse for å vinne her i dag.

Jevn konkurranse

Baker- og Konditorlandslagets hovedtrener, Kjetil Dale Aas, tror også at det norske laget har gode vinnersjanser.

– Vi har trent på dette siden januar. Så hvis de har dagen, og alt går etter planen, kommer dette til å gå veldig bra. Vi håper på gull, men det er et veldig høyt nivå på alle de tre lagene. Det kommer nok til å bli ganske jevnt, sier han.

Det svenske laget består av Fredrik Eiserman (showpiece), Tobias Jadberg (brød og bagutter) og Alexander Pelli (søt hvetebakst og kjevlede deiger). Sistnevnte vant tidligere i år Årets bagare i Sverige.

Fra Danmark stiller Bernadett Szabo (showpiece), Jonas Lindegaard Jørgensen (brød og baguetter) og Yasmine Cecilia Weiglin (søt hvetebakst og kjevlede deiger).

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS