Cerealfagdagen 2017, arrangeres for andre gang som et samarbeid mellom BKLF og Nofima. Fokus skal rettes mot det grønne skifte og hvordan baker- og konditorbransjen forholder seg til tematikken.

Så langt har påmeldingen til fagdagen vært god, men det finnes ledige plasser og man kan melde seg på en god stund til.

– Vi vil belyse og bevise at bransjen er kommet et godt stykke på vei inn i det grønne skiftet. Det vil bli mange interessante foredrag hvor vi skal se nærmere på hva som allerede gjøres og hva som skal til, for at bransjen skal bli enda mer klimavennlig, sier Gunnar Bakke, daglig leder i BKLF.

Moralsk fremtid

Einar Risvik, seniorforsker i Nofima skal foredra om den uforutsigbare fremtiden og hvordan matproduksjonen må omorganiseres for å hente ut miljøgevinst.

– En optimalisert matvarekjede vil kunne bidra med like mye reduksjon i miljøutslipp som vi trenger for å nå klimamålene. Det betyr at vi kan forvente et meget stort press på en omorganisering av matproduksjonen, distribusjon og bruk for å kunne ta ut mest mulig av en slik gevinst, men utfordringen er stor og det kommer til å kreve mye av aktørene langs hele verdikjeden, forteller Risvik.

For bra til å kastes

Sophie Wiik, daglig leder i Too Good To Go skal presentere selskapet og orientere utviklingen av konseptet spesifikt innenfor bakerbransjen.

– Hvert år kastes 1/3 av all mat som produseres, noe som er et stort paradoks når hver åttende person på planeten samtidig sulter. Dette er et problem som vi mener at kan løses, og vi i Too Good To Go jobber med å redusere matsvinn ved å hjelpe bakerier og andre tilbydere av mat med å selge overskuddsmaten deres rimelig rett før stengetid. Det er bra for miljøet, samfunnet, økonomien og vår felles fremtid, forteller Wiik.

Sophie Wiik, daglig leder i Too Good To Go.

TGTG

Klimasmart måltid

Torunn Nordbø, daglig leder OBK skal prate om hvordan man kan være klimasmart i hverdagen og om hvordan brød og kornprodukter er en naturlig del av et bærekraftig kosthold. Kornproduksjon setter små avtrykk på jordkloden sammenlignet med de andre store energikildene våre.

Hun vil tipse om bærekraftig brødspising og om hvordan man skal unngå å kaste brød og hva man kan bruke gammelt brød til.

 

Program Cerealfagdagen 2017

NHO-bygget, Majorstuen, Torsdag 30 mars 2017 – kl. 10-16

 

Jordbruksmeldingens betydning for cerealbransjen
Terje Halleland, Statssekretær i Landbruks – og matdepartementet

Cerealbransjens muligheter i det grønne skifte
Einar Risvik, Nofima

Helsepåstander i praksis – Muligheter med bygg og havre beta-glukan
Anne Rieder, Nofima

Planteprotein i framtidens matprodukter
Anne Kjersti Uhlen, NMBU

Root veggie breads and Fazer’s activities within the vegetarian trend
Sanna Maria Hongisto, Fazer Group

Et klimasmart måltid
Torunn Nordbø, OBK

Reduksjon av svinn i bakerbransjen
Sophie Wiik, Too Good To Go

Svinn av brød hos forbruker
Sofie Østegaard, Norgesmøllene

Grønne trender
Gunn Helene Arsky, BAMA Gruppen

Innovasjon i Cerealbransjen
Sveinung Grimsby, Nofima

Avslutning
Kristin Hollung, Nofima

 

Meld deg på her! eller på mail til: ine@bakerkonditor.no