I år er det 175 år siden Norges største komponist, Edvard Grieg, ble født. Jubileet markeres blant annet med en ny konfekt, som selskapet Novelty Food står bak.

Grieg Suites er laget på en norsk oppskrift, med tradisjonsrike, norske råvarer. Hver konfektbit består av myk hasselnøtt-nougat og marsipankrem med smak av eplemost fra Hardanger, trukket med mørk sjokolade.

– Det er viktig for oss at konfekten gjenspeiler norsk kulturarv, og det har preget valget av ingredienser. Marsipan er en klassisk konfektingrediens, som har lange tradisjoner i Norge. Marsipanen, i kombinasjon med eplemost fra Hardanger, fanger essensen av Grieg som komponist. Grieg Suites gjenskaper tydelige referanser til nasjonalromantikken, som Grieg representerer, sier Thomas Kraft i Novelty Food, i en pressemelding.

Grieg Suites

Den nye norske konfekten Grieg Suites er en hyllest til Norges største komponist, Edvard Grieg (1843-1907). Mange av hans mesterstykker kalles suiter, eller «suites» på engelsk.

Grieg studerte og arbeidet mange steder i Europa, men var alltid inspirert av norsk folkemusikk og norsk natur. Derfor er Grieg Suites komponert med mørk sjokolade, hasselnøttnougat og marsipan av internasjonal toppkvalitet, og smaksatt med epler fra Hardanger, ikke langt fra Edvard Griegs hjemby, Bergen.

 

Lanseres i Østerrike

Konfektmarkedet er stort internasjonalt. Vi spiser også mye konfekt i Norge.

— Men utvalget i norske butikker er begrenset, og derfor mener vi at Grieg Suites er et godt tilskudd til eksisterende varer. Konfekten er et premium-produkt, og vil derfor primært bli solgt i butikker med et betydelig utvalg, i spesialbutikker og på konsertarenaer. I tillegg vil det bli solgt i suvenirbutikker i de største byene, forteller Kraft.

Den nye konfekten er allerede tatt inn hos Jacobs, og en del Meny-butikker vil ta den inn i sitt sortiment etter sommerferien. I løpet av juni vil Grieg Suites også være klar for det internasjonale markedet. Da vil den bli lansert i mer enn 20 butikker i Østerrike, som er opphavslandet til de verdensberømte Mozart-kulene. I 2019 vil Grieg Suites også bli å finne i butikker i Italia.

Ivaretar kulturarven

Grieg Suites er utviklet i samarbeid med Troldhaugen i Bergen, for å sikre at konfekten ivaretar komponistens kulturarv. Troldhaugen, som var hjemmet til Grieg og hans kone Nina i 22 år, er i dag et museum som formidler komponistens liv og musikk.

– Jeg lanserte idéen for Troldhaugen allerede for 15 år siden. Da ble den godt mottatt, men produktet ble likevel lagt på is. I oktober reetablerte vi kontakten og fikk god bistand fra Troldhaugen, for å sikre at vi ivaretar komponistens verdier i både konfekt og design, forteller Kraft.

– Grieg Suites er utviklet for sjokolade- og kunstelskere, samt turistmarkedet, sier Thomas Kraft i Novelty Food.

– Grieg Suites er utviklet for sjokolade- og kunstelskere, samt turistmarkedet, sier Thomas Kraft i Novelty Food.

Foto: Novelty Food