Goman Rognaldsen, som nå heter Goman Lindås, er i gang med full produksjon igjen. Det melder Strilen.

Bakeriet har vært stengt siden Mattilsynet i oktober i fjor avdekket flere alvorlige feil. Det skjedde kort tid etter at en 49 år gammel kvinnelig ansatt ble alvorlig skadet i en arbeidsulykke.

Coop har nå kjøpt opp aksjene til Larsen-familien, som hadde en eierandel på 49 prosent i Goman Rognaldsen. Bakeriet hadde rundt 80 ansatte, men nå har Coop valgt å starte opp igjen med 35 ansatte. Grunnen til at ikke alle får tilbake jobben sin, er at Naustdal Dampbakeri tok over mye av produksjonen til Goman Rognaldsen da bakeriet ble stengt i oktober i fjor.

– Skal vi sikre en god produksjon etter retningslinjer for både hygiene og sikkerhet, så er 35 riktig antall per i dag, sier kommunikasjonsdirektør i Coop, Bjørn Takle-Friis, til Strilen.

Han forteller at de valgte å holde bakeriet stengt såpass lenge fordi det har tatt tid å få alt på plass.

– Det har vært mye å ta tak i. Nå er alle maskiner som ikke var i orden byttet ut med nye. Alle deksel og stoppemekanismer er også på plass. Det har kostet, men vi hadde ikke noe valg.

En ny bakerisjef er også på vei inn. Takle-Friis forteller at de er gang med intervjuer, og at den nye sjefen vil være på plass ganske snart. Inntil videre er Rolf Ulevik ansatt som konstituert bakerisjef.