Vik Dampbakeri skal produsere og levere bakervarer til ti Coop butikker i sitt område.
Vik Dampbakeri skal produsere og levere bakervarer til ti Coop butikker i sitt område.

Goman leier Vik Dampbakeri

Goman har inngått leieavtale med Vik Dampbakeri, som skal betjene ti Coop butikker i området. Nå blir det travle dager i bakeriet i Vik.

Publisert Sist oppdatert

Vi vil doble omsetningen og jeg regner med at det vil bli behov for mer arbeidskraft. Georg Sjøthun.

Vik Dampbakeri startet opp full drift for Goman 1.1.2017 og hadde sin første levering til de aktuelle butikkene dagen etter.

– Ja, jeg kan bekrefte at Goman har inngått en leieavtale med Vik Dampbakeri. Goman har vært godt dekket fra Nord-Trøndelag og i resten av Sør-Norge, med unntak av Sogn og Fjordane. Med denne avtalen vil vi kunne levere ferske Goman bakervarer i denne regionen også, sier Torgeir Sveine, administrerende direktør i Coop Norge Industri.

Viktig

– Hva betyr denne avtalen for Vik Dampbakeri?

Denne avtalen er veldig viktig for oss. Vi vil doble omsetningen og jeg regner med at det vil bli behov for mer arbeidskraft. Vi er nå i full sving med produksjonen med arbeidsstokken vi har fra før, og litt etter hvert må vi må se an hvor mange ekstra folk vi har behov for. Vi skal tross alt tredoble volumet, kanskje også firedoble, sier daglig leder i Vik Dampbakeri, Georg Sjøthun.

Bakeriet i Vik skal betjene om lag ti butikker i sitt område og Coop Vest er veldig fornøyd med å få Vik som leverandør.

– Vi har hatt tett dialog med Coop Vest før vi inngikk denne avtalen. Alle er godt fornøyd med at det blir Vik Dampbakeri som skal levere bakervarene i Sogn fremover og dette er viktig for Coop Vest, Goman og Vik Dampbakeri, forteller Torgeir Sveine.

Hyggelig å bidra

– Dette vil vel bety en omsetnings- og produksjonsøking for bakeriet?

– Ja, de vil nok oppleve en økning og vi synes det er hyggelig å kunne bidra til å skape arbeidsplasser og det viser at vi ønsker å være nær kundene. Det er også viktig at Coops kunder nå får tilgang på ferske Goman bakevarer laget i lokalområdet, sier Sveine.

– Dere har inngått en leieavtale, hvorfor har dere ikke kjøpt Vik Dampbakeri?

– Vi har i samråd funnet ut at en leieavtale var det beste for begge parter. Og det er jo flott at begge parter er fornøyde. Nå består Goman av til sammen elleve bakerier, hvorav ett er leid, som da er Vik, avslutter Sveine.

Fornøyd med avtalen

– Hvor god er denne avtalen for Vik Dampbakeri?

– For oss er dette en bra avtale og vi er fornøyd. Det er ikke alltid lett for små bakerier utenfor tettbygde strøk å klare seg. Vi lever jo av å levere til butikker og da er en slik avtale som dette meget viktig. Nå vet vi at vi vil være en aktør i markedet en god stund fremover, og vi tror også at vi skal bidra med flere lokale arbeidsplasser. Avtalen har rett og slett vært viktig for driften av Vik Dampbakeri, avslutter Georg Sjøthun.


 

 

Powered by Labrador CMS