Dommerne vurderer kaker under Rogalandsmesterskapet 2017.

Godt samarbeid = godt resultat

Rogalandsmesterskapet 2022 nærmer seg og interessen er økende. Gunvor Fiskå mener samarbeid med lærerne og skolen er avgjørende for arrangementet.

Publisert

Er det noen der ute som ennå ikke har meldt seg på, men som gjerne likevel vi være med, er det fortsatt kanskje ikke for sent.

Lørdag 19. februar går mesterskapet av stabelen på Jåttå vgs. i Stavanger. Her skal elever fra vg2 matfag, samt lærlinger og faglærte få bryne seg i en konkurranse der temaet er «Kjærlighet». Det er kanskje temaet som gjør sitt til at det er langt flere fremtidige bakere som har meldt seg på i år.

Laila Helland

– Nå i 2021 måtte vi avlyse mesterskapet grunnet Covid-situasjonen. Året før var det dessverre for få bakere som meldte seg på slik at det bare var et opplegg for konditorer. Men i år har vi – dagen før frist for påmelding – fire bakere og 15 konditorer, sier Gunvor Fiskå som er veldig glad for økende interesse for mesterskapet.

– Arrangementet deres har fått mange godord ikke minst for den profesjonaliteten det bærer preg av. Hvordan klarer dere det?
– Forklaringen er nok først og fremst det utrolig gode samarbeidet vi har med lærerne og skolen. Og dessuten har vi en del ildsjeler som legger ned masse krefter og engasjement i arrangementet. Særlig vil jeg fremheve Laila Helland som folk flest husker som fremragende konditor ved Vaaland Dampbakeri & Conditori. Hun ble, som mange vet, utsatt for en alvorlig ulykke, men er likevel en fantastisk ildsjel i arbeidet for at vi skal kunne avvikle Rogalandsmesterskapet, understreker Gunvor Fiskå.

Nå starter snart temakvelder for de påmeldte til mesterskapet. Her vil de få mange, gode tips om for eksempel hva som vektlegges i konkurransen og de får forslag til mulige løsninger.

– Er det noen der ute som ennå ikke har meldt seg på, men som gjerne likevel vi være med, er det fortsatt kanskje ikke for sent, sier Fiskå.

Powered by Labrador CMS