Anja Berg Fritz (til venstre) og Elin Høgh Olsen er klare for nye lokaler på Solsiden i Trondheim.
Anja Berg Fritz (til venstre) og Elin Høgh Olsen er klare for nye lokaler på Solsiden i Trondheim.

Godt Brød åpner nytt på Solsiden

Sommer, sol og Godt Brød. Nå innredes det nytt bakeverksted på Solsiden – kjedens andre i Trondheim.

Publisert Sist oppdatert

Hvis Starbucks åpner sju, så åpner vi halv sju.

I slutten av mai blir Godt Brød det første kundene møter når de kommer til kjøpesenteret Solsiden. Daglig leder Elin Høgh Olsen og kollegene er i gang allerede. Mens håndverkerne holder på på innsiden, selger de godsakene fra vogn utenfor senteret.

Nummer 19

– Det er alltid gøy å åpne nye steder, og vi gleder oss veldig til å åpne på Solsiden. Dette blir bakeverksted nummer 19, sier markedssjef Kristin Larsen i Godt Brød.

Hun er ikke opptatt av å åpne nytt for enhver pris. Det viktige er at beliggenheten er bra.

– Samtidig har vi lenge hatt lyst til å åpne et sted til i Trondheim. Vi ser at det er lettere å være to enn ett i en by. Vi har vært på jakt etter riktige lokaler lenge, og så dukket det opp på Solsiden, sier hun.

Med Dromedar på den ene siden og Starbucks på den andre blir konkurransen nær og hard. Det setter Larsen pris på. – Da må vi bli enda flinkere på det vi er gode på, sier hun.

Baker dobbelt så mye

Fra før er Godt Brød på plass i Thomas Angells gate i Midtbyen i Trondheim. Nå skal det bakes dobbelt så mye i lokaler som ikke er spesielt romslige.

– Det blir jo ikke plass til flere ovner eller mer kjøling. Men vi får en baker ekstra slik at vi blir fire, og så utnytter vi døgnets 24 timer. Resultatet blir jo enda ferskere bakervarer til trønderne, fastslår markedssjefen.

Foreløpig byr Thea Aurora Hillingseter Mannsaaker og Einar Olsen Øveraas på nybakt fra en provisorisk vogn utenfor kjøpesenteret.
Foreløpig byr Thea Aurora Hillingseter Mannsaaker og Einar Olsen Øveraas på nybakt fra en provisorisk vogn utenfor kjøpesenteret.

Inspirasjon fra Asker

Godt Brød gjør det samme flere steder. Asker blir inspirasjon for Trondheim. Der produserer bakeverkstedet på Holmen til både sitt eget utsalg og til utsalget på kjøpesenteret Trekanten.

Trekanten og Solsiden har samme eier – Citycon. Det var en av sjefene der som så oss på Trekanten og sa at «dette vil vi ha mer av». Det er jo veldig hyggelig å ha en varm, hyggelig kafé som inngang til et kjøpesenter. Ellers kan det bli kaldt og ukoselig, sier Kristin Larsen.

Timillionersavdeling

Hun har tro på at Solsiden skal bli en timillionersavdeling. Dessuten er hun opptatt av at bakeriet skal være den første som åpner. – Hvis Starbucks åpner sju, så åpner vi halv sju, smiler hun.

Elin Høgh Olsen fortsetter som daglig leder for begge bakeverkstedene i Trondheim, mens Ellen Andersen er ny nestleder med ansvar for Solsiden.

Markedssjef Kristin Larsen (til venstre) gleder seg til å åpne nytt i Trondheim – her sammen med daglig leder Elin Høgh Olsen og baker Anja Berg Fritz.
Markedssjef Kristin Larsen (til venstre) gleder seg til å åpne nytt i Trondheim – her sammen med daglig leder Elin Høgh Olsen og baker Anja Berg Fritz.
Powered by Labrador CMS