Arrangøren fryktet at sommervarmen ville bidra til at mange heller valgte andre gjøremål på fredag og lørdag i forrige uke, men mange «trosset» varmen og kom på minimessen som hadde temaet «inspirasjon og inntjening».

– Vi er godt fornøyd med deltakelsen. Det er en del jobb å rigge dette for to dager, men siden det ikke er noe annet bransjearrangement før iba i september, så var det et fint tidspunkt å lage et arrangement på, sier en fornøyd Dag Horni etter at minimessen er over.

Horni Baketeknikk hadde ryddet lageret sitt, og sammen med Pals hadde de fylt hallen med inspirasjon både på maskinsiden og på råvaresiden. Med seg hadde de begge flere underleverandører. Blant annet bakte Lesaffre pizza på steinovn, som ga noe godt å bite i for gjestene. Oppskriftene var fra verdensmester Håkan Johanssons pizzabok.

Dag Horni er godt fornøyd med oppslutningen på minimessen der Horni Baketeknikk blant annet presenterte en ny smultringmaskin.

Dag Horni er godt fornøyd med oppslutningen på minimessen der Horni Baketeknikk blant annet presenterte en ny smultringmaskin.

Foto: Oddbjørn Roksvaag, Vest Vind Media

Viste produksjon

Horni Baketeknikk hadde utstilt en rekke maskiner. Mange av dem var i bruk, slik at de besøkende kunne se dem i produksjon. En av nyhetene som ble vist frem var en ny og større utgave av Belshaw smultringmaskin som kan steke 1200 smultringer i timen. De viste også frem en rekke produkter fra Sveba-Dahlen, agenturet de tok over tidligere i år etter at Sveba-Dahlen kjøpte seg inn i Horni Baketeknikk. Blant produktene som ble presentert var en bakeoff-ovn med kombinert herteovn og underliggende rask. Den er plasseffektiv og godt egnet til bakeriutsalg.

Mange råvarenyheter

Pals viste en rekke nyheter på råvarefronten. Fra amerikanske Dawn fikk de besøkende presentert flere nye konsepter innenfor mikser, blant annet en formkakebase som med enkel endring av grunnresepten kan brukes til både muffins, porøse mørdeigskaker, sukkerbrød og formkaker. Disse er knyttet til fem ulike konsepter der ett av dem er bruk av ferske urter som er en ny trend på kakefronten.

Pals presenterte også sine nye marsipanroser som de har laget i samarbeid med Ivar Bakke.

– Vi har ikke gjort noe med utseende på våre marsipanroser siden midten av 1980-tallet, og nå var det på tide med en fornyelse. Sammen med Ivar Bakke har vi sett på en del roser og kommet opp med to nye serier, en vi har kalt naturtro og en som heter stillisert, sier Joachim Raanaas og Jostein Huglen i Pals.

Jostein Huglen og Joachim Raanaas i Pals presenterte nye marsipanroser de har utviklet sammen med landslagets Ivar Bakke.

Jostein Huglen og Joachim Raanaas i Pals presenterte nye marsipanroser de har utviklet sammen med landslagets Ivar Bakke.

Foto: Oddbjørn Roksvaag, Vest Vind Media

De mener norske bakere og konditorer har mange muligheter med både nye produkter og ved å velge produkter som gir god inntjening. På minimessen fikk de besøkende se flere praktiske eksempler på bruk av både råvarer og maskiner som inspirasjon til å oppnå bedre lønnsomhet, både med eksisterende og nye produkter.

Flere Bakeri.net snakket med fant idéer de syntes var spennende og mange satte stor pris på initiativet fra arrangørene om en møteplass som dette.