Totalt 16 kunder fikk en grundig gjennomgang av Idun og leverandøren, Puratos, sine produkter.

Arrangementet fant sted på fagskolen på Strinda VGS. Hovedfokus var kaker og sjokolade. Produktnyheter og miljøvennlig emballasje knyttet opp mot konditori sto også på programmet.

–  Vi er veldig fornøyd med oppmøtet på idémessen. Det ble en super samling for konditorene i Trondheimsområdet, forteller Diplombaker Morten Hol til Bakeri.net

 

Sjokalade og kakepynt

Idun Industri, en av de ledende aktører innen bakeribransjen i Norge, får sjokoladen sin fra Puratos. På samlingen hadde de med seg en konditor.

– Vi  fokuserte på sensongaktuell kakepynt, til Halloween, farsdag og julen.

Emballasje var også et viktig tema. Thorbjørn Slettum fra Bako viste en presentasjon av emballasje knyttet opp mot konditori.

– Det kommet en del nye løsninger som gjør pakkingen enklere, både i forhold til bakst og kakepynt. Når det gjelder bakst dreier dette seg om emballasje som er tilpasset bakeformene, lokk som gjør det enklere. Dette har vi fått veldig gode tilbakemeldinger på.

bakeri_net_idun3kake2
Foto: Ragnar Ydse

Nytt rullesmør

Bakeri og konditori er det største produktområdet hos Idun Industri AS, med over 50 prosent av totalomsetningen. Sortimentet inneholder blant annet gjær, bakehjelpemidler, fettprodukter, brød- og kakemikser, marsipan, sjokolade, kremer og glasurer, nøtter, fromasjer og aromaer.  Et av målsetningene i forhold til kundene er å utvikle resepter og løsninger for å utnytte dagens trender til et konkurransefortrinn.

Rullesmør er et helt nytt produkt hos Idun.

– Dette produktet som kommer fra Danmark, har vi nylig tatt med i sortimentet vårt. Dette er 100 prosent smør, i motsetning til de fleste andre fettproduktene på markedet, som er margarin og delvis smør. Med rullesmøret får du en helt annen smak på baksten. Smøret er helt fritt for e-nummer og gir et kvalitetsløft på all bakst av denne typen.

Smøret er beregnet på wienerbakst, croissanter og butterdeigprodukter. Vi har bare hatt rullesmøret i kort tid, så langt er tilbakemeldingene meget positive, forteller Hol.

 

Topp samling

I tillegg tll Idun representantene, deltok Lars Skov Thomsen og Linda Bekmane fra Puratos, samt Thorbjørn Slettum fra Bako. Elever fra fagskolen deltok i forberedelsene og fikk møte bransjefolk.

– Vi vil takke fagskolen for bra bevertning og fine fasciliteter, sier Morten Hol.

gjengensamlet
Foto: Ragnar Ydse