I 2016 hadde rundt 550 tatt turen til Idun idémesse. Arrangøren håper og tror på like godt oppmøte i år.
I 2016 hadde rundt 550 tatt turen til Idun idémesse. Arrangøren håper og tror på like godt oppmøte i år.

Godt besøkt idémesse

Det ble folksomt på Idun idémesse i helgen, totalt dukket det opp 550 besøkende.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er strålende fornøyd med hele arrangementet og synes det er spesielt hyggelig å kunne gjøre mesteparten selv med interne krefter.

Messen, med tema ”Påvirket av fremtiden” hadde fullt hus på fredag og lørdag, med til sammen 550 besøkende kunder, inklusive deltagere på messefesten lørdag. Dette er en øking på om lag 100 personer siden forrige gang messen ble avholdt i 2013.

 

– Hva var det mest innovative produktet som ble vist frem på idémessen?

– Det er vanskelig å velge ut kun ett produkt fra det store mangfoldet. Hovedtema for messen var «Påvirket av fremtiden» – altså hva vi mener kan bidra til å lykkes i fremtiden for våre bakerikunder.

Derfor valgte vi å trekke frem ingredienser, serveringsemballasje og bake-off tilpasset tre trendretninger: mat i farta, kvalitet og Italia .

Mat i farta – enkle, fleksible bakevarer og emballasje for folk i farta, kvalitet – helseriktige og smakfulle bakevarer på en enkel og fleksibel måte og Italia – Italienske spesialiteter og storytelling fra ”bak selv” til ”tin og servér” inklusive emballasje.

Om jeg skal trekke frem ett produkt fra hvert av disse temaene, må det bli økologisk surdeig, miljøsertifisert emballasje og håndlaget focaccia, tin og servér, sier Brit Bjørkli, markessjef i Idun Industri.

Håndbakt focaccia.
Håndbakt focaccia.

– Hva er det som vil bli det viktigste Idun kan bistå sine kunder med i tiden som kommer?

– Det er å utvikle resepter og løsninger for å utnytte dagens trender til et konkurransefortrinn.

Bærekraft er relativ ny trend som vi vet DVH kjedene raskt vektlegger tyngre (Helse & Ernæring, Matsikkerhet, Ansvarlige innkjøp og Miljø). Vi har et godt utvalg produkter for at våre kunder skal kunne produsere bakervarer med klare budskap på helse & ernæring, ansvarlige innkjøp og miljø.

Videre har vi har strenge krav til matsikkerhet for alle fabrikker og handelsvarer hvor Orkla tvinger oss til å være den trygge havn innen bærekraft. Vi oppfordrer våre kunder til å tenke og markedsføre bærekraft – og vi bidrar gjerne med å guide våre kunder til gode løsninger.

 

– Er dere fornøyd med  messeavviklingen?

– Vi er strålende fornøyd med hele arrangementet og synes det er spesielt hyggelig å kunne gjøre mesteparten selv med interne krefter. Hele 100 personer har bidratt med forberedelser og med å bake, smøre, servere lunsj og lage mat til messefesten.

Siden vi er opptatt av våre kunders sikkerhet, la vi også inn en brannvernøvelse lørdag. Skal hilse fra det lokale brannvesen – de synes vi var flinke.

 

– Er slike møter med kundene viktig for Idun?

– Ja, absolutt. Dette er en flott anledning til å bli enda bedre kjent med våre kunder. Vi får også mulighet til å vise frem våre lokaler og fasiliteter som kunder har anledning til å benytte fremover. Ikke minst er dette en viktig arena våre samarbeidspartnere og andre på Idun som ikke møter kundene til daglig.

Vi setter stor pris på at våre kunder tar seg tid til å besøke Idun Idémesse og gleder oss allerede til neste gang, avslutter Bjørkli.

 

Dette en viktig arena våre samarbeidspartnere og andre på Idun som ikke møter kundene til daglig.

 

Powered by Labrador CMS