Rema 1000 er Mesterbakerens eneste kunde, og derfor er det en klar sammenheng mellom dagligvarekjedens og bakeribedriftens resultater.

I fjor styrket Rema 1000 posisjonen sin i markedet, noe som bidro til vekst også for Mesterbakeren:

Omsetningen til selskapet økte med 5,4 prosent i fjor, og resultatet før skatt gikk opp fra 17,2 til 30,6 millioner kroner.

Produktutvikling

– Den positive utviklingen til Rema 1000 i fjor ga god effekt, bekrefter styreleder Bjørn Inge Gjethammer i Mesterbakeren overfor Finansavisen.

Han opplever likevel at konkurransesituasjonen i Norge er tøff.

– Konkurransen kommer ikke til å bli noe mindre med det første, og i tillegg konkurrerer vi mot frosne varer fra utlandet. Derfor jobber vi mye med innovasjon og produktutvikling i Mesterbakeren, og det arbeidet vil bli helt vesentlig fremover.

En kostbar glipp

Selskapet fikk forøvrig en dårlig start på 2019. I starten av februar ble det kjent at Mesterbakerens speltknekkebrød var feilmerket med et altfor lavt kaloriinnhold. Avsløringen ble gjort av TV 2-programmet Matkontrollen, og det hele endte med at produktet ble trukket fra markedet i fire måneder. Mesterbakeren forklarte det selv som «en glipp i beregningen av næringsinnholdet». Glippen kan imidlertid ha kostet selskapet dyrt.

– Det har nok påvirket 2019 med noen millioner kroner, men vi kan ikke si noe konkret før året er omme, sier Gjethammer til Finansavisen.

I mai i år ble Mesterbakerens speltknekkebrød relansert med lavere kaloriinnhold. Samtidig lanserte bakeriet et nytt knekkebrød med chia.

I mai i år ble Mesterbakerens speltknekkebrød relansert med lavere kaloriinnhold. Samtidig lanserte bakeriet et nytt knekkebrød med chia.

Foto: Mesterbakeren