FEMTE GENERASJON: Arne Johansen er femte generasjon i Johansen Bakeri på Sunndalsøra. I dag har bedriften nærmere 40 ansatte.
FEMTE GENERASJON: Arne Johansen er femte generasjon i Johansen Bakeri på Sunndalsøra. I dag har bedriften nærmere 40 ansatte.

Gode tider på Nordmøre

– I disse tider er det ekstra mye cateringvirksomhet. Vi har akkurat hatt julebord for 150 mennesker på Hydro Aluminium Sunndal, forteller Arne Johansen.

Publisert Sist oppdatert

Vi har gode tider på alle måter.

Johansen bakeri på Sunndalsøra ble etablert allerede i 1885 og Arne (53) er femte generasjon i rett nedadstigende linje.

– Jeg tror vi kan si at omsetningen hos oss har steget i alle år helt siden starten, forteller han.

Ingen strømprisbekymring

– I dag har vi et utsalg her ved bakeriet på Sunndalsøra i tillegg til et på Amfi-senteret her. Så har vi et annet bakeriutsalg i nabokommunen Surnadal. Dessuten har vi flere kantiner både på skoler og ikke minst på Hydro Aluminiums anlegg. Hydro er selvsagt en veldig viktig kunde for oss, sier Arne Johansen.

– Vi har akkurat hatt julebord med tapas for 150 personer med øl og vin på Hydro. Vi driver mye med selskap og catering, så her går det unna for fulle mugger, smiler Arne.

I kraftkommunen Sunndal har vel ikke elprisen vært en særlig stor utfordring?

Arne Johansen nikker bekreftende:

– Nei, vi vet vel nesten ikke hva strømmen koster. Vi har gode strømpriser og slipper bekymringer rundt det.

Har dere i det hele tatt noen utfordringer?

– Vi begynner å få veldig liten plass! Det kan absolutt bli en utfordring som vi kanskje må finne en løsning på etterhvert.

Gode tider

Du er femte generasjon kan det bli en sjette også?

– Jeg har jo to barn, men de jobber ikke her nå. Men man vet jo aldri – vi får se hva tiden bringer, sier Arne Johansen.

Nå begynner julen å nærme seg. Hva betyr det for dere?

– Det er klart det gir økt salg og det er særlig på catering vi får ekstra mye å gjøre i disse tider. Vi selger hver dag året rundt 140 middager på Hydro Aluminiums kantine i tillegg til andre varer. Når før jul er det selvfølgelig økt omsetning av bakervarer, forteller Arne Johansen som er i full gang med å starte julebaksten.

– Ja, og smultringer er spesielt populært hos oss. Vi har en egen oppskrift og det kommer folk langveisfra til Sunndalsøra for å kjøpe smultringene våre. De lages etter god, gammeldags oppskrift, forteller bakeren.

Johansen Bakeri er medlem av Din Baker og det setter Johansen veldig stor pris på:

– Det er et veldig godt kollegialt samarbeid i Din Baker og det har jeg veldig stor nytte og glede av. Ellers er det en tøff konkurranse overfor dagligvarekjedene og de åpner jo ikke akkurat opp for nye typer produkter, men ellers har vi gode tider på alle måter, understreker Arne Johansen.

Powered by Labrador CMS