Far og mor med datteren i midten med kokkelue og norsk flagg.
Det vanket gode klemmer til Vilde Nistad Strandos fra mor Martha Nistad og far Atle Strandos da konkurransen var over.

Gode klemmer fra mamma og pappa

STUTTGART: Da Vilde Nistad Strandos kunne juble for ferdig levert i Kokke-OL i Stuttgart sto mamma og pappa klare til å dele ut gode klemmer etter fantastisk innsats i verdens tøffeste konkurranse for kokkelag.

Lørdag konkurrerte De Norske Kokkelandslagene Community Catering i kategorien Restaurant of Community Catering i IKA/Culinary Olympics 2024, også kalt kokke-OL. 

I community catering lager de mat tilpasset personalrestauranter, kantiner, institusjoner, catering og militær forpleining. De serverte fire retter til 120 gjester (40 av dem norske) som en lunsj i personalrestauranten på konkurransearenaen, med et «kostøre» opp til 6 euro. Konkurransen krever streng kalkulasjon og næringsberegning.

Sjokoladekakestykker på rekke og rad.
Vilde Nistad Strandos hadde ansvar for desserten som besto av en sjokoladekake med hasselnøttkrem og solbærkompott.

Eneste konditor

De Norske Kokkelandslagene Community Catering består av Gunnar Hvarnes (manager), Inger Renathe Østmo (kaptein), Grethe W. Rafaelsen, Tore Stalsberg, Vilde Nistad Strandos, Anette Myrhagen, Pål Anda, Stine Strand. I dag konkurrerte de med 20 andre lag fra hele verden.

Vilde Nistad Strandos er eneste konditor på laget og har ansvar for desserten som besto av en sjokoladekake med hasselnøttkrem og solbærkompott.

Bakeri.net snakket med Vilde like etter at konkurransen var over. Jublende på sidelinjen sto støtteapparat og foreldre. Og som alltid var mamma Martha og pappa Atle der. De har trofast fulgt datteren i hennes år på konditorlandslaget og de siste årene på De Norske Kokkelandslagene. Da konkurransen var over vanket det varme klemmer fra mor og far.

Lidenskap i familien

– Det er veldig moro og spennende å være her. Vi har vært med Vilde i mange konkurranser opp gjennom årene og det er fascinerende hvordan mat kan bli så spennende å følge med på, sier Martha Nistad som innrømmer at mat og konkurranser har blitt en lidenskap i familien.

Martha og Vilde driver også konditoriet Mat so klart på Gol sammen.

– Ja, vi er den faste heiagjengen. Vi har jo etablert en familiebedrift på hjemmebane som vi prøver å kjøre parallelt med konkurransesatsingen. Det er utfordrende, men moro, sier Atle Strandos.

Tre kokker som står bak en disk og serverer mat.
Vilde Nistad Strandos er eneste konditor på De Norske Kokkelandslagene Community Catering. Hun hadde ansvar for desserten under IKA/Culinary Olympics 2024 i Stuttgart.

Fornøyd med innsatsen

Etter gode klemmer fra kolleger, kokkevenner og familien, er Vilde klar for en liten prat.

– Hvordan har konkurransen gått for det norske laget?

– Jeg synes det har gått veldig bra. Vi hadde litt trøbbel i starten og havnet litt bakpå, men hentet oss bra inn igjen. Alt gikk som det skulle.

– Hvordan vil du beskrive din egen innsats i dagens konkurranse?

­– Jeg føler det gikk bra. Jeg leverte det jeg hadde trent på og som var planen. Det var egentlig ikke noe som gikk galt. Jeg var litt spent på fryseren på konkurransekjøkkenet, men ting frøs med en gang. Vi hadde med nitrogen, men den slapp vi bruke, sier Vilde som ikke hadde noen lang natts søvn før konkurransen som startet så tidlig som 05.30.

– Vi var oppe klokken tre, men noen timer ble det likevel.

Etter konkurransen bar det til utøverhotellet for å vaske utstyr som også skal benyttes sav de andre lagene. Deretter var det planlagt et bad i bassenget på hotellet, og ikke minst en god natts søvn.

Spent

Nå er Vilde spent på hva trening og innsats gjennom mange måneder blir vurdert og premiert av dommerne. Det skjer ved at det blir delt ut valører i gull, sølv og bronse på søndag, men den endelige poengsummen og resultat blir ikke klart før kommende onsdag.

– Jeg føler vi har levert veldig bra, men man vet jo aldri om man har bommet på oppgaven, eller hva dommerne tenker. Vi føler at vi har fått gode tilbakemeldinger underveis, men man kan jo ikke helt vite, så ja, jeg er spent, sier Vilde Nistad Strandos.

De Norske Kokkelandslagene Community Catering er spent på hvor langt de kommer med dagens prestasjon i Kokke-OL. Kan det holde til gull?
Powered by Labrador CMS