Allerede klokken 07:00 var de norske konditorjentene i gang i konkurranseteltet på Rådhusplassen i Oslo.

– De var veldig fornøyde med å være første lag ut, forteller trener for Konditorlandslaget, Hege Andersen, som står og følger med fra sidelinjen.

Dette er hennes første konkurranse som trener, og hun innrømmer at hun er veldig spent.

– Jeg står her og kaldsvetter, sier Andersen og ler.

– Men Vilde og Sunniva ser rolige ut, så de har nok kontroll, legger hun til.

De siste ukene har både hun og utøverne jobbet fra ni til ni.

– Det har vært veldig mye å gjøre. Senest i går kveld fikk vi et nytt stressmoment da sprayen vår ikke ville fungere og vi måtte dra ut for å kjøpe en ny, sier hun.

Jevn konkurranse

Den svenske treneren, Jesper Johansson, følger også konkurransen tett. Han tror at de svenske utøverne, Amanda Gustavsson og Magdalena Larsson, har gode sjanser til å vinne.

– Jeg har inntrykk av at dette er en ganske jevn konkurranse, der alle lagene er mer eller mindre ferske. På vårt lag er alle nye, både jeg og utøverne, sier han.

Det danske laget består av to Nicoliner: Nicoline Vinding Mikkelsen og Nicoline Hjort.

Ser etter kjærlighet

Günther Koerffer er en av dommerne i årets Pastry Cup, og han forteller at han blant annet vurderer smak, nøyaktighet og arbeidsmetode.

– I tillegg er det viktig at utøverne viser glede når de lager produktene. Jeg ser etter ekte kjærlighet til faget, forklarer han.

Koerffer tror temperaturen i teltet er en av de største utfordringene i dagens konkurranse. Fredag morgen var det nemlig kaldt i hovedstaden.

– Men dette er Nordens beste utøvere, og da må de klare slike utfordringer, sier han.

Leverer desserten først

Første levering i dagens konkurranse er klokken 10:30. Da skal det norske laget levere sin dessert. Neste lag skal levere 10:40 og siste lag 10:50.

Klokken 11 åpnes Matstreif for publikum, så fra da av vil det være flere tilskuere i teltet.

Det norske laget skal levere sjokoladekaken sin klokken 12 og iskaken sin klokken 13. Klokken 14 skal de være ferdige. I tillegg til dessert, sjokoladekake og iskake, skal de også levere en showpiece i sjokolade.