Kjetil Dale Aas tror mange i bransjen ikke har fått med seg hvor viktig det er å få på plass relevante læreplaner.
Kjetil Dale Aas tror mange i bransjen ikke har fått med seg hvor viktig det er å få på plass relevante læreplaner.

– Gleder meg til å skape mer resultater

– Mesterbakeren har store ambisjoner og det passer meg bra. Jeg håper å kunne utgjøre en forskjell og bidra med min kunnskap, sier Kjetil Dale Aas.

Publisert

Dette er kanskje første gangen jeg føler at jeg virkelig har mulighet til å påvirke.

Kjetil Dale Aas har vært en av bransjens fremste ansikter de siste årene, både som trener på baker- og konditorlandslaget, men også som fagansvarlig for opplæring i Baker- og Konditorbransjens opplæringskontor (BKO). I sin jobb har han reist hele landet og fulgt opp lærlinger. Litt av det engasjementet fortsetter også inn i ny jobb.

Dale Aas er fra 1. april ansatt i Mesterbakeren Oslo og skal jobbe nasjonalt, både når det gjelder rekruttering og fagopplæring, men også som prosjektleder. Stillingen er todelt mellom å være ansvarlig for fagopplæring og prosjektleder. Dale Aas vil jobbe for alle bakeriets avdelinger, som i dag er å finne i Oslo, Råde, Sem, Stange. Trondheim. Ålesund, Bergen, Stavanger og Kristiansand.

Savnet driftsbiten

Jeg har savnet driftsbiten, den med å hjelpe og effektivisere bakerier. Det er det jeg har følt at jeg har vært flinkest til. Nå får jeg jobbe med det. I stillingen som prosjektleder skal jeg jobbe med forbedringer og effektiviseringer. Som de fleste andre bakerier har også Mesterbakeren mye å gå på her. Bakeriet har nå gående et stort prosjekt på matsvinn og bærekraft som er ett av område det er mye å hente. Det er mange slike områder og jeg gleder meg til å gå i gang, sier Kjetil Dale Aae til Bakeri.net.

Jeg skal også jobbe med fagutdanning i Mesterbakeren. Det vil dreie seg om fagopplæring av de som er ufaglært i bedriften i tillegg til og å ta inn lærlinger. Dette er en spennende satsing med ambisjoner om å bli best i klassen. I min tid som fagansvarlig i BKO har Mesterbakeren vært en god samarbeidspartner. De har vært veldig flinke til å ta inn lærlinger og jeg gleder meg til å videreføre dette fra innsiden av bedriften, sier Dale Aas.

– Virkelig mulighet til å påvirke

Mesterbakeren har store ambisjoner og det passer meg bra. Jeg håper å kunne utgjøre en forskjell og bidra med min kunnskap. Dette er kanskje første gangen jeg føler at jeg virkelig har mulighet til å påvirke.

Hva gleder du deg mest til?
Jeg gleder meg mest til å være med på å skape mer resultater. Jeg ser veldig frem til prosjektlederrollen, samtidig som jeg gleder meg til å ta fatt i fagopplæringsbiten.

Du har du jo vært på farten i fem år i hele Norges land, og hos et hundretalls bakerier. Vil du savne det?

Ja, det vil jeg nok. Jeg skal fortsatt reise en del i min nye jobb siden jeg skal jobbe for alle Mesterbakerens bakerier. Når jeg er på farten i Norge, så prøver jeg å ikke kjøre forbi, men stikke innom. Det har jeg tenkt å fortsette med, sier Kjetil Dale Aas.

Kjetil Dale Aas fortsetter som hovedtrener på landslaget så lenge det lar seg gjøre og inntil det er fornuftig å overlate stafettpinnen til andre.

Powered by Labrador CMS