Villaen på Nesøya er på 358 kvadratmeter og ligger på finn.no til en prisantydning på 30 millioner kroner. Den er dermed den nest dyreste eiendommen til salgs i Norge akkurat nå, skriver E24.no.

Måtte pantsette

Boligen er den samme som Østby måtte pantsette i den bitre konflikten med Norsk Butikkdrift (Coop), etter ICA oppkjøpet grunnet at leveringsavtalen ble terminert.

Avtalen utgjorde om lag halvparten av omsetningen til French Bakery Company, som på den tiden solgte bake-off produkter for over 150 millioner kroner.

– Vi har bodd der i 14 år og er hvert øyeblikk bare to voksne mennesker over 60 år som bor der. Vi har kjøpt et sted i Spania hvor vi tilbringer mye tid, og har kjøpt nabotomten og skal bygge et mindre hus som krever mindre vedlikehold, sier han til E24.

Dypvannsbrygge

Gjermund Østby kom inn på eiersiden i French Bakery Company i 2004, mens eiendommen ble kjøpt i 2000. Summen den gang var 4,3 millioner kroner. Huset som stod på tomten den gang ble revet til fordel for den romslige villaen som nå er til salgs. En heldig og velbeslått kjøper får, i tilegg til huset, basseng, masse terrasseflater og en dypvannsbrygge, skriver E24.

Gjermund Østby driver i dag Baker Østby sammen med sønnen Hans-Christopher Østby, som siste par år har kjøpt seg inn i flere bakeriutsalg på Østlandet.