3 år med utrolig lite fritid kan tære på den mest ivrige og det var der trenerteamet i BKL befant seg nå. Tiden var moden for et skifte og hovedtrener Andre Løvaas, konditortrener Vibeke Løseth og bakertrener Erlend Løken Volden, slipper fra 1.januar nye krefter til.

– Det var riktig å gi seg nå. Jeg fikk et mandat for tre år siden og det var at BKL skulle til VM. Det klarte vi. De siste tre årene har vært utrolig spennende og krevende, men det har vært lite fritid. Jeg føler jeg har levert etter oppdrag og nå er det på tide å slippe nye krefter til, sier André Løvaas til Bakeri.net.

Fikk tilbudet

– Jeg fikk tilbud om å forlenge kontrakten, men jeg sa nei. Dette er en type jobb man ikke bør sitte i alt for lenge, det er viktig å slippe til nye tanker og krefter etter en stund. Det handler også om antall timer lagt inn og det spørs om jeg uansett hadde klart å holde samme trykk i tre år til. Jeg konkluderte med at tiden var moden for at jeg ga meg. Jeg har jo vært involvert i BKL i ti år nå, fire som utøver og til sammen seks år som trener, sier Løvaas.

– Hva føler du at du har tilført BKL etter år i lederstolen?

– Jeg tror jeg har bidratt, sammen med Erlend og Vibeke, til å heve profesjonaliteten i Landslaget, både internt og i konkurransesammenheng. Etter iba-Cup i september, fikk vi blant annet skryt av arrangøren for at vi fremstod som et meget ryddig og profft lag. Slikt tar jeg til meg.

Nordic Open?

– Hva skal du nå bedrive på kveld og i helger?

– Hehe, noe skal jeg vel finne på. Jeg skal blant annet sitte i styret for Nordic Pastry and Bakery Cup. Vi skal prøve å profesjonalisere denne konkurransen enda mer. Min drøm er at Nordic skal bli en åpen konkurranse og en kvalifiseringskonkurranse til VM. Det blir litt å styre med altså.

– Så må jeg legge til at jeg gjerne vil takke kona mi, som har stått bak meg i disse tre årene. Hadde ikke ho vært velvillig innstilt, så hadde det ikke gått. Dette er en jobb som krever mye tid og krefter ved siden av vanlig dagjobb.

– Stemningen på laget er veldig god om dagen og alle er veldig gira på å konkurrere videre, så landslagshjulet ruller videre det, både med og uten meg, sier Løvaas.

Flere verv

Sammen med Løvaas har Erlend Løken Volden og Vibeke Løseth vært ledere for Landslaget. De gir seg samtidig som hovedtreneren.

– Det er grenser for hvor lenge man kan stå i en slik jobb. Det var ikke lett å gi seg, jeg er utrolig glad i alle involverte i laget og det er en meningsfull jobb, men kontrakten utløp og jeg var klar for å gå videre, sier Erlend Løken Volden, som heller ikke vil stri med fritidsproblemer i tiden fremover.

Erlend har jobb, familie pluss at han skal lede arbeidet med læreplaner for vg3 baker og også være med i arbeidet med vg 2 baker-og konditor, på oppdrag for Undervisningsdepartementet.

– Så jeg blir ikke arbeidsledig på fritiden nå heller. Men jeg vil få mer tid til familien, og det er jo bra.

– VM i München var et høydepunkt, jeg er veldig stolt av det vi sammen fikk til der. Slik sett er det greit å gi seg nå, vi gir oss på topp, men med det sagt har jeg stor tro på at Landslaget kan gjøre det veldig bra videre, sier Løken Volden.

Må være sulten, hele tiden

Vibeke Løseth legger også opp i Landslagssammenheng etter flere år som både utøver og trener.

– Jeg har brukt utrolig mye tid på Landslaget de siste årene og nå vil jeg bruke tiden min på noe annet. Det har vært mye reising både i jobbsammenheng og med BKL, så tiden var nå klar for at jeg ga meg, sier Løseth til Bakeri.net.

– For å lykkes i denne jobben må du være veldig sulten, det gjelder både trenere og utøvere. Nå er jeg over den verste sulten og jeg gleder meg til å følge med hvordan BKL gjør det i konkurranser fremover.

– Hva er de beste minnene fra tiden i BKL?

– Det må være at jeg føler vi har bidratt til å løfte BKL opp dit de er i dag, og det er en god følelse. Det var utrolig moro med tredjeplassen i VM og alt rundt denne konkurransen. Ellers kan jeg legge til at det dårligste minnet er at gullet glapp i Nordic i Stockholm i 2017, det var rett og slett surt, sier Løseth.