Puratos’ nyeste forbrukerundersøkelse, Taste Tomorrow, viser at morgendagens forbrukere vil ha personlig tilpassede produkter – også innen bakeri-, konditori-, og sjokoladekategorien.

Mens det tidligere har vært tilstrekkelig å tilby et bredt utvalg av forskjellige produkter, blir det i fremtiden nødvendig å tilby skreddersydde produkter som tilfredsstiller den enkelte kundes ønsker og behov.

Puratos
  • er et internasjonalt selskap som tilbyr et stort sortiment av innovative produkter til bakeri-, konditori-, og sjokoladebransjen
  • har sitt hovedkvarter i utkanten av Brüssel i Belgia, der selskapet ble startet i 1919
  • har i dag over 9000 ansatte over hele verden
  • tilbyr sine produkter og tjenester i over 100 land
  • samarbeider med Idun Industri AS her i Norge

Som et svar på denne trenden lanserer Puratos nå et helt nytt konsept for kjøp og salg av brød. MyBreaD er en app der den enkelte kunde, ved hjelp av noen enkle tastetrykk, kan designe og bestille et personlig tilpasset brød.

Tre valg

Det er en standard surdeig fra Puratos som er utgangspunktet for alle MyBreaD-brød. Forbrukerne kan imidlertid gi brødet et personlig preg ved å velge hvilken type væske som skal brukes (vann, melk, eplejuice eller tomatjuice), hva brødet skal fylles med (skinke, aprikos, parmesan eller ikke noe fyll) og hva brødet skal toppes med (oregano, pepper, sprøstekt løk, valnøtt eller ingen topping).

Når de tre valgene er tatt, sendes bestillingen til bakeriet. Kunden kan også velge tid og sted for henting av det ferske brødet. Det leveres i en rund treform, som enten kan bæres i en papirpose eller i en egen MyBreaD-tøypose/bag.

Taste Tomorrow
  • er verdens største globale forbrukerundersøkelse om bakeri-, konditori-, og sjokoladeprodukter, gjennomført av Ipsos for Puratos
  • baserer seg på svar fra over 17 000 forbrukere i 40 land, i tillegg til 80 «foodies» i trendsettende byer og dybdeintervjuer med både eksperter og vanlige kunder
  • har avdekket ni relevante forbrukertrender for baker- og konditorbransjen
  • gir et bilde på hva som vil røre seg i bakeri-, konditori-, og sjokolademarkedet fem år frem i tid
  • kan brukes som inspirasjon til innovasjon og produktutvikling

Puratos har denne måneden presentert konseptet i forbindelse med offentliggjøringen av resultatene fra Taste Tomorrow-undersøkelsen. MyBreaD vil også bli demonstrert på IBIE-messen i Las Vegas fra 7. til 11. september.

Hyperpersonlig

– MyBreaD er et konsept som representerer fremtidens mat, men samtidig ivaretar den perfekte balansen mellom innovasjon og tradisjon, sier Charlotte De Montalembert, som jobber ved Puratos hovedkontor like utenfor Brüssel.

Hun viser til at 64 prosent av de spurte i Taste Tomorrow sa de ville satt pris på brød som var tilpasset deres personlige ernæringsbehov. I Europa svarte 56 prosent at de også ville kjøpt mer i en butikk som tilpasset tilbudet sitt etter deres personlige behov og preferanser.

– Dette viser at MyBreaD er helt i tråd med den nye hyperpersonlige forbrukertrenden som handler om at stadig flere forbrukere etterspør personlig tilpassede produkter, sier De Montalembert.

MyBreaD nå er inne i en lanseringsfase, der konseptet skal testet ut i flere bakerier i butikk i USA og Europa.