I løpet av fem år har Geheb vokst fra om lag 25 millioner kroner i omsetning til 80. Vekst var hovedstrategien da bakerivirksomheten ble kjøpt i 2011.

– Vi satte oss et mål om å bygge oss større for å ha solide ben å stå på. Nå har vi vokst til 3 bakierier og 10 utsalg med 122 ansatte. I går hadde vi gleden av å åpne det siste tilskuddet vårt, drømmeplassen i Mandal (bildet), sier daglig leder Kjetil Hodne til Bakeri.net.


Kundeopplevelsen i fokus

– Holder dere stø kurs i forhold til et bestemt konsept?

– Vi har beholdt det samme konseptet på varene i alle årene, men har begynt å tenke mer konsept i forhold til utsalgene våre. Vi ønsker å fokusere enda mer på den gode kundeopplevelsen. Lokalene er selvfølgelig viktig i en slik satsing.

Utsalgene i Risør, Lillesand og det ene utsalget på Sørlandssenteret er blitt pusset opp fra bunnen av, forteller Hodne.

 

Fra familiebedrift til kjede

Geheb Conditori ble startet av konditormester Alfred Andersen i 1908 og overtatt av Otto Geheb noen tiår senere. Senere overtok andre generasjon Otto Geheb driften. I begynnelsen var dette et rent konditori.

Etter hvert utviklet bedriften seg til å bli et fullsortiments bakeri og konditori. I dag er virksomheten under ledelse av Kjetil Hodne og Tore Bjørn Birkeland.

Gehebs baker- og konditorvarer selges nå i store deler av Sørlandet. I tillegg til utsalgene leverer kjeden varer til hoteller, kantiner og andre bedrifter i Kristiansandsområdet, og knekkebrød til dagligvaren. Dyreparken i Kristiansand, som mottar økologiske varer, er en stor kunde.

 

Lager alt i bakeriene

Ifølge Hodne skal primærvirksomheten fremover være utsalgene, med fokus på å holde god kvalitet.

– Alle produktene hos oss, helt ned til kokosbollene, blir laget i bakeriene. Vi har ingen bake-off eller ferdig produkter. Dette er et konsept vi bestemte oss for med en gang vi kjøpte virksomheten.

Geheb bakerne er hele tiden innovative i forhold til å lage nye produkter, samtidig må den tradisjonsrike baksten som folk vi ha beholdes.

– Bløtkaker er det stor omsetning på.  Det samme med gjærbaksten og brødet. Av nyere produkter har det steinovnsbakte brødet vårt slått veldig godt an, forteller Kjetil Hodne til Bakeri.net.