Georg Husebæk i Din Baker tapt omsetjoing i årets viktigste uker for baker- og konditorbedriftene.
Georg Husebæk i Din Baker tapt omsetjoing i årets viktigste uker for baker- og konditorbedriftene.

– Går nok en gang utover bakerne

– Jeg forstår hvorfor nye tiltak iverksettes, men det er forstemmende at dette nok en gang går ut over bakerne, sier Din Baker-sjef Georg Husebæk som frykter kundeflukt i årets viktigste salgsuker.

Publisert Sist oppdatert

De to første ukene etter nasjonale tiltak er omsetningsnedgangen størst på grunn av usikkerhet og at gjester og kunder frykter smitte.

Norge har igjen fått inngripende nasjonale tiltak for å redusere smittespedningen av covid-19 og det nye muterte viruset omikron. Serveringsbransjen forventes å bli hardt rammet, men også baker- og konditorbransjen vil merke de nye tiltakene.

Husebæk sier de to neste ukene er avgjørende for mange.

– Desember og julehandelen er en av de viktigste periodene i året og er for mange den perioden som avgjør om det blir overskudd eller underskudd på bunnlinjen.

– Hva frykter du mest med de nye tiltakene?
– Dette er ikke første gangen det kommer begrensende tiltak fra myndighetene og vi vet jo hva som skjer; de to første ukene etter nasjonale tiltak er omsetningsnedgangen størst på grunn av usikkerhet og at gjester og kunder frykter smitte. At gjester og kunder uteblir disse to første ukene som nå faller midt i julehandelen er på ingen måte positivt, sier Husebæk.

– Hva tenker du omkring varighet og konsekvenser av tiltakene fremover?
– Varigheten av dagens tiltak håper jeg ikke blir lengre enn de fire ukene som er kommunisert, men jeg tror dessverre dette blir et gjentagende fenomen i fremtiden dersom ikke politikerne snart våkner og sørger for nok kapasitet på sykehusene. Konsekvensen av stadige inngripende tiltak er utmattede for bakere og et samfunn der gjester og kunder holder seg hjemme. Det er neppe et samfunn mange drømmer om, avslutter Husebæk.

Powered by Labrador CMS