Da hun var 15 år fikk hun en oppskrift på kling av bestemoren. Gunn-Marit tenkte ikke mer på dette før mange år senere. Da fant hun igjen oppskriften, som har gått fra generasjon til den neste i Gunn-Marits familie, som skulle danne grunnlaget for bedriften, skriver Telemarks Avisa.

Nye lokaler

Bedriften er Klingeling, et bakeri som satser på kling, men Gunn-Marit baker også på småvarer, kaker og brød. Tilholdsstedet for bakeriet var lenge i kjelleren hjemme hos Gunn-Marit, men nå fortsetter driften i nye lokaler på Borgestad.

– Når jeg hadde fri fra skolen et par dager i uken, dro jeg til bestemor og bakte med henne. 14 dager før hun døde fikk jeg oppskriften hennes på kling, som har gått i arv fra generasjon til generasjon. Da var jeg 15 år, og jeg aner ikke hva jeg skulle med den. Mange år senere fant jeg den igjen i et skrin. Jeg hadde prøvd mange andre oppskrifter som jeg ikke fikk til, sier hun til avisa.

Texas i jula

Gunn-Marit er omskolert fra kokk til lærer. Hun var lei av å lage mat og skulle ikke gjøre det igjen. Men lysten kom tilbake og for ti år siden startet hun opp hjemmebakeri med utsalg i en hagebod.

Pågangen fra kunder var stor, særlig før juletider.

– Det var helt Texas der til tider. Det var travelt i de nye lokalene rundt juletider i fjor også. Julekakene mine er supergode, men du trenger ikke å skrive det, da. Etter at jeg flyttet finner både gamle og nye kunder veien hit. Det går mest i kling, og det er ikke alle som vet at jeg lager andre ting også, sier bakeren.