Jørgine «Funkygine» Vasstrand (29) er en av Norges største og mest populære influencere innen temaene trening, familie og livsstil. I skrivende stund har den norsk-italienske trebarnsmoren over 530 000 følgere på Instagram, @funkygine, og over 170 000 unike lesere på bloggen, www.funkygine.com.

I tillegg har Funkygine en Facebook-side med over 66 000 liker-klikk og en Youtube-kanal med over 50 000 abonnenter. Alt i alt gjør dette henne til en svært attraktiv samarbeidspartner for ulike annonsører.

— Vi hadde i lengre tid fulgt med på Jørgine og det innholdet hun deler i kanalene sine. Derfor visste vi at profilen hennes passer godt sammen med Bakehusets profil, sier markedsdirektør i Bakehuset, Gry Thomsen, som blant annet hadde lagt merke til at Vasstrand spiser mye brød.

— Grovt brød er en naturlig og viktig del av kostholdet hennes, for hun er opptatt av at det skal være enkelt å spise sunt og godt. Dessuten er hun jordnær, ekte og engasjert. Dette er verdier som Bakehuset identifiserer seg med. Vi ser på dette samarbeidet som en videreføring av arbeidet vårt med å fremsnakke brød, sier Thomsen.

Hun forteller at samarbeidet, rent konkret, går ut på at Vasstrand skal skape innhold og engasjement rundt brød og bakervarer i kanalene sine. I første omgang er det en avtale som varer frem til september.

Første gang for Bakehuset

— Vi håper hun kan hjelpe oss med å belyse hvor bra grovt brød er. Grovt brød er en naturlig del av et sunt og godt kosthold, og det er flott å samarbeide med en person som når veldig mye lenger enn vi selv har mulighet til.

Dette er første gangen Bakehuset samarbeider med en såkalt influencer, og markedsdirektøren forteller at det ennå er for tidlig å si om de kommer til å satse mer på denne typen markedsføring fremover.

— Vi ønsker i hvert fall å være tilstede i kanaler der vi kan treffe både eksisterende og potensielt nye kunder. Derfor tester vi stadig ut nye muligheter, sier Thomsen.

Trening er et av hovedtemaene på bloggen til Funkygine.

Trening er et av hovedtemaene på bloggen til Funkygine.

Foto: Bjørnar Øvrebø

— Rette dama for jobben

«Takk for at dere valgte meg som deres brødambassadør, Bakehuset. Ganske sikker på at jeg er rette dama for jobben!» Det skriver Funkygine i et blogginnlegg som er publisert 29. januar i år og merket «Reklame Bakehuset». Som illustrasjon har influenceren valgt et bilde av et av Bakehusets grove brød og en selfie av seg selv i treningstøy – med fem doble, påsmurte brødskiver balanserende i den ene hånden.

«Det kommer ofte inn spørsmål om jeg spiser brød, eller om jeg vil anbefale andre å spise det», skriver hun innledningsvis. Vasstrand viser deretter til viktigheten av å få i seg nok fiber. Hun forteller om de mange dokumenterte helsefordelene man kan oppnå ved å spise brød, og hun informerer kort om Grovhetsskalaen. Vasstrand oppfordrer leserne sine til å kjøpe «godt brød som scorer høyt på Grovhetsskalaen og peise på med næringsrikt pålegg», noe hun mener vil gi «et fullverdig og enkelt måltid til en billig penge».

God respons fra følgerne

«Brød er bra for deg! Frykt det ikke», slår hun fast, før hun til slutt oppfordrer leserne sine til å dele tips til spennende og næringsrike matpakker. Cecilie er en av nærmere 60 lesere som har svart, og hun skriver:

«Brødskiver er sunt og godt, helt fantastisk at du opplyser skeptikere! Min favoritt er å grille to skiver i toastjern og så lage en sandwich med for eksempel karrikylling, skinke, cherrytomat, agurk og spinat».

Blogginnlegget er også delt på Facebook-siden til Funkygine, og der har det så langt fått 355 liker-klikk og cirka 20 kommentarer. I tillegg er det blitt delt videre over 50 ganger.