I en studie gjennomført av Nestlé Breakfast Cereals, med over 16 000 mennesker fra hele verden, avsløres det at det er betydelig forvirring over hvor mye fullkorn vi bør konsumere hver dag og i hvilke matvarer vi finner det, skriver Worldbakers.com.

Fullkorn i loff?

Selv om mer enn åtte av ti personer mener at det er viktig å spise fullkorn, er det misoppfatninger om hvilke matvarer som inneholder hele korn. 82 prosent tror det er viktig å spise fullkorn, nesten det samme antallet (83 prosent) innrømmer at de ikke vet hvor mye de bør konsumere.

En av ti tror bananer inneholder fullkorn. Nesten en av fem (18 prosent) tror det er vanligvis funnet i hvitt brød og 14 prosent tror det er i hvit ris.

Forebygger sykdom

Fullkorn finnes som kjent i frokostblandinger av fullkorn, brun ris, fullkornspasta, fullkornsbrød og lignende. Verdens helseorganisasjon anbefaler en økning i fullkornsforbruket, sammen med økt forbruk av frukt, grønnsaker, belgfrukter og nøtter for å forebygge kronisk sykdom. Høyere forbruk av fullkorn har vært assosiert med redusert risiko for hjertesykdom, fedme, type 2 diabetes og tarmkreft. Forskningen finner også at halvparten av de spurte (50 prosent) tror at folk ikke spiser nok fullkorn fordi de ikke forstår fordelene ved å gjøre det.

Mangel på informasjon

– Vi har utført forskning med over 16 000 forbrukere i 11 land for å bedre forstå hva folk vet og tenker om fullkorn. Resultatene viser at det er forvirring om hvor mye man skal spise hver dag, men også hvilke matvarer som inneholder fullkorn og helsefordelene. Vi tror at mye av denne forvirringen kommer fra mangel på konsekvent informasjon om fullkorn og anbefalinger for daglig fullkornsinntak, sier Dave Homer, konsernsjef for cereal partners til Worldbakers.com