I april ble det kjent at Multivac hadde kjøpt opp Fritsch og skulle i gang med å ansette en norsk salgssjef. Multivac er store på emballasje for kjøtt og fisk, mens Fritsch har bakeribransjen som sitt spesialfelt.

Fritsch leverer alt fra deigrullere til komplette linjer for brød, croissanter, boller, kringler og alt annet som kan lages av deig. Selskapet tilbyr også et stort spenn innen deig- og lamineringsmaskiner. Merket er velkjent i Norge, men det er ikke så utbredt siden de fleste foretrekker en leverandør som er representert med service og reservedeler i landet. Det har ikke Fritsch vært – før nå.

Mandag 1. august har Bjørn Ivar Njåmo sin første dag som salgssjef for Fritsch Norge. Njåmo kommer fra en tilsvarende salgsstilling i Dynatec, der han har vært siden 2015.

Bjørn Ivar Njåmo begynner som salgssjef i Fritsch Norge 1. august. Foto: Privat

Bjørn Ivar Njåmo begynner som salgssjef i Fritsch Norge 1. august. Foto: Privat

– I utgangspunktet hadde jeg ingen planer om å bytte jobb, for jeg trives veldig godt i Dynatec. Men jeg ble oppringt fra et rekrutteringsbyrå og fikk et tilbud som jeg ikke kunne si nei til. Fritsch har ikke hatt noen agent i Norge før, så dette blir veldig spennende og noe jeg gleder meg veldig til å begynne med, sier han.

De samme kundene

Njåmo er bosatt i Grimstad, og han har vært vant til mye hjemmekontor i tillegg til reising. Multivac har sitt hovedsete i Sandefjord, så nå blir reisen til kontoret litt kortere enn den har vært. Men han kommer til å fortsette med noe hjemmekontor og mye reising rundt i hele landet.

– Jeg kommer jo også til å ha de samme kundene, og det kan faktisk bli aktuelt med et samarbeid med Dynatec i enkelte prosjekter, dersom det skulle være naturlig, forteller Njåmo.

Skal ansette flere

I første omgang blir han den eneste ansatte i Fritsch Norge, men eieren Multivac Norge vil være en god støtte.

– Multivac har lang erfaring fra matbransjen og samt ekspertise innen prosjektering og service. Planen er at jeg på sikt skal ansette flere i Fritsch, sier han.

Njåmo er utdannet både baker og konditor. Før han begynte i Dynatec var han fagkonsulent i Stangeland Mølle og produksjonssjef i W.B. Samson.