Rundt 10 % av alle innovasjoner på verdens matvaremarkeder er lansert på Sial Paris siden messen startet opp for 54 år siden. I år igjen tar den internasjonale fagmessen mål av seg til å bli det største fremtidslaboratoriet på det de har kalt Planeten Mat. Mange tusen nyheter vil bli presentert for eksperter fra alle verdenshjørner.

Planeten Mats hemmeligheter

Hele prosessen vil komme til uttrykk i Sials Future Lab, selve nervesenteret på messen.

– Vi ønsket å ta et skritt videre fra Sials tradisjonelle innovasjons-konkurranse, og forklare historien og forhistorien til nyskapningene på den internasjonale matvaresektoren, sier Nicolas Trentesaux, Sials nettverksdirektør.

Drøm og virkelighet

Sials Future Lab åpner et vindu mot fremtiden og blir en plattform der drøm og virkelighet smelter sammen. Området blir å finne like innenfor inngangen til Hall 6. Denne delen av messa blir et forum for morgendagens utfordringer, for eksempel hvilke proteiner det blir påkrevet å utvikle og satse på for å kunne brødfø en verdensbefolkning på 8.6 milliarder mennesker i 2030. Noen går inn for kjøtt produsert med utgangspunkt i stamceller, mens andre ser for seg nye grønnsaker og andre vegetabilske løsninger. Utfordringene med å utvikle nye proteinkilder vil uansett gi støtet til mange banebrytende innovasjoner.

Andre temaer på Sials Future Lab er hvordan kunstig intelligens står i ferd med å revolusjonere matvarer og produksjon i årene som ligger foran oss.

Spennende oppstartsbedrifter

Sial Rising Startup er arena for innovative europeiske start-ups. Rundt 50 bedrifter i startfasen blir representert på messen, der det blir rettet søkelys på de forskjellige grunnideene, initiativtakernes visjoner, planer, produkter, metoder og andre utfordringer. Deltakerne er valgt ut på basis av dristighet og nyskapende evner. I samarbeid med et nettverk av universiteter vil de få maksimal eksponering i sitt avgjørende stadium, nemlig lanseringen.

Sial Rising Startup blir Europas første forum for fremtidsanalyser øremerket for foretak i oppstartingsfasen. De nye aktørene får møte erfarne entreprenører, investorer, potensielle kunder og media. De utvalgte start-ups vil bli offentliggjort i juli.

Virtuell verden

Sial VR Lab er stedet der den virtuelle virkeligheten møter Planeten Mat. Dette er den tredje dimensjonen av virtual reality lab. Her får deltakerne innsikt i hvordan den nye teknologien vil revolusjonere vår daglige diett, i restauranter, på arbeidsplassen og i hjemmene. Sial VR Lab omfatter fire virtuelle reality-show.

Sial i tall (2016)

● 7 020 utstillere, hvorav 85 pst internasjonale – 109 land representert
● Mer enn 155 700 besøkende, hvorav 70 % internasjonale fra 194 land
● 2 188 innovative produkter presentert gjennom SIAL Innovation 2016
● 2 685 journalister