De tre beste lagene: Frankrike, Italia og Storbritannia kom på pallen i den europeiske delfinalen av Coupe du Monde de la Pâtissierie 2024.

Frankrike til topps i konditor-EM

Italia kom på andre plass og Storbritannia på tredje i den europeiske finalen av Coupe du Monde de la Pâtisserie 2024.  

Publisert

Frankrikes konditorlandslag er det beste i Europa! 

Det franske laget bestående av  Haruka Atsuji (sjokolade) og Jérémy Massing (sukker) ble mandag kveld utropt til vinnere av konditor-EM på den store Sirha/Europain-messen i Paris. 

Jérémy Massing lagde det franske lagets sukkerskulptur.
Haruka Atsuiji var ansvarlig for det franske lagets sjokoladeskulptur.

Italia kom på andreplass og Storbritnnia på tredje, mens Sverige, Belgia Sveits og Danmark ikke nådde helt opp denne gangen.

Sverige videre til VM

I tillegg til medaljer og pengepremier sikret de tre beste lagene seg en plass i VM-finalen som skal arrangeres 24. og 25. januar på Sirha Lyon i neste år. Juryen valgte også å gi VM-billetter til Sverige, Belgia og Sveits på bakgrunn av deres gode prestasjoner i EM.

Sveriges Josefine Pagander og Lisa Dagnäs i et av konkurransens mest kritiske øyeblikk.

Desserten imponerte

Oppgaven i årets konditor-EM var å lage 3 frosne desserter, 3 varianter av Paris-Brest, 8 restaurantdesserter samt en showpiece i sukker og en showpiece i sjokolade - alt i løpet av 5 timer og 30 minutter. 

Temaet for konkurransen var eventyrverden, og det franske laget utmerket seg blant annet med en dessert bestående av sjokoladesoufflé og pære charlotte. 

Gode smakskombinasjoner

Vinnerlaget leverte også en frossen dessert som kombinerte friske smaker av aprikos og bringebær med yoghurt-iskrem og vaniljeparfait. Deres variant av Paris-Brest inneholdt blant annet klementin og hasselnøtt. 

Frankrikes frosne dessert.
Frankrikes variant av Paris-Brest.
Frankrikes restaurantdessert.
Frankrikes buffet.
Powered by Labrador CMS