Sigep er en stor internasjonal messe og utstilling for baker-, konditor-, sjokolade-, iskrem-, og kaffebransjen, som arrangeres årlig i Rimini i Italia. Her vises alt nytt og trendy innen disse bransjene frem, og i tillegg arrangeres det flere spennende konkurranser.

Årets Sigep er nylig avsluttet, og her fant blant annet konkurransene Pastry Queen 2018 og Gelato World Cup sted.

Franske Anabelle Lucantonio (27) vant Pastry Queen 2018. Foto: Sigep

Franske Anabelle Lucantonio (27) vant Pastry Queen 2018. Foto: Sigep

Pastry Queen arrangeres annen hvert år og er et eget verdensmesterskap i konditorkunst kun for kvinner. I 2016 var det italienske Silvia Federica Boldetti som vant. I år var hun med i juryen som kåret franske Anabelle Lucantonio (27) til ny regjerende konditordronning. På andreplass kom amerikanske Laura Lachowecki, mens tredjeplassen gikk til meksikanske Sandra Ornelas. De øvrige deltakerne i Pastry Queen 2018 kom fra Brasil, Colombia, Kroatia, Filippinene, Japan, India, Marokko, Mexico, Russland, Thailand. I henhold til konkurransereglene fikk ingen fra Italia, som vant i forrige runde, delta i år.

Astrologi var tema for årets Pastry Queen-konkurranse, og dette er skulpturen til den franske vinneren.

Astrologi var tema for årets Pastry Queen-konkurranse, og dette er skulpturen til den franske vinneren.

Foto: Sigep

En ekte perfeksjonist

Astrologi var tema for Pastry Queen 2018. Konkurransen startet mandag 22. januar, og den første oppgaven var å lage en kaffe-iskrem-dessert i et glass. Senere på dagen skulle deltakerne presentere en moderne terte. Neste dag var oppgaven å lage bakverk formet som små fingerringer, samt en sjokoladedessert. Underveis lagde deltakerne også en sukkerskulptur.

Ifølge Il Mattino er det litt tilfeldig at Anabelle Lucantonio nå kan kalle seg verdens konditordronning. Grunnen til at hun ble konditor var nemlig at hun ikke fant noen annen jobb. Men da hun først hadde fått smaken på konditorfaget, ble hun overveldet av lidenskap og utviklet seg til å bli en ekte perfeksjonist:

— Hver detalj teller. Jeg vil at alt skal være perfekt. Så jeg prøver å tenke på alt, forteller hun til Il Mattino.

Verdensmestere i iskrem

Det ble også fransk seier i is-verdensmesterskapet Gelato World Cup på Sigep i år. I likhet med Pastry Queen arrangeres Gelato World Cup annen hvert år, og med årets franske seier ligger Frankrike og Italia nå likt med fire seire hver.

Årets franske vinnerlag besto av kaptein Elie J.H. Cazaussus, Benoit Charvet, Christophe Domange, Rçmi Montagne og Jean-Thomas Schneider. Spanias lag kom på andreplass og Australia på tredje. Totalt deltok lag fra 12 nasjoner i denne konkurransen. De øvrige lagene representerte Argentina, Brasil, Korea, Japan, Marokko, Polen, Sveits, Ukraina og USA.

Lagene ble testet på åtte områder. De måtte blant annet laget en iskake-skulptur, en haute cuisine entrée, iskrem-snacks, mysterie-boks, og en stor buffet for å presentere alle produktene.

Rekordmange besøkende

Årets Sigep fikk totalt 209 135 besøkende, noe som er ny rekord for den 39 år gamle messen. Av de besøkende var 135 746 italienske kjøpere, mens 32 202 var kjøpere fra 180 andre land i verden. I år var totalt 1250 utstillere representert på det 129 000 kvadratmeter store utstillingsområdet.

Neste års Sigep-messe, som blir den 40. i rekken, finner sted fra 19. til 23. januar 2019.

209 135 personer var innom Sigep-messen i Rimini i år.

209 135 personer var innom Sigep-messen i Rimini i år.

Foto: Sigep