Anne Flemsæterhaug Waagan sluttet som sykepleier og satset på familiebakeriet på Tynset.

Fra Intensiven på Rikshospitalet til intensivt i bakeriet

Anne Flemsæterhaug Waagan er ikke i tvil om hva hun vil råde andre unge til å gjøre: Sats på eget bakeri dersom du brenner for det, sier hun.

Publisert Sist oppdatert

Det krever både hode og bein å gjøre det jeg gjør nå, men jeg er ung og veldig motivert for jobben.

I det vi ringer til Anne Flemsæterhaug Waagan (36) er hun i ferd med å springe ut av døren for å hente de to minste barna i barnehagen. Den yngste er på armen. Hun har tre små på henholdsvis 11 måneder, to år og fire år. Og er daglig leder i Waagans Bakeri og Konditori på Tynset.

Vil skape godt miljø

– Jeg har både besteforeldre, barnehage, en mann og «gammeltanter» som kan bistå når det blir for hektisk, smiler Anne. Hun er utdannet spesialsykepleier, men har ingen utdannelse hverken som leder, baker eller konditor. Likevel flyttet hun tilbake til Tynset i 2017 for å gå inn i familiens håndverksbakeri. Da forlot hun jobben som sykepleier på «Nyfødtavdeling intensiv» på Rikshospitalet. En jobb hun stortrivdes med.

Det var sikkert intensivt på Rikshospitalet, men det er vel ikke mindre intensivt i Waagans Bakeri og Konditori?
– Nei! Det krever både hode og bein å gjøre det jeg gjør nå, men jeg er ung og veldig motivert for jobben. Jeg ønsker å stå på. For å yte kundene god service, gode varer og gode tilbud. Og jeg ønsker å se de ansatte. Jeg ønsker at vi skal ha et veldig godt arbeidsmiljø. Jeg ønsker å jobbe sammen med de ansatte. Da får vi et godt samspill, og det vil smitte over med god respons hos kundene, sier en entusiastisk Anne.

Anne Flemsæterhaug Waagan anbefaler unge å starte opp håndverksbakerier,
Anne Flemsæterhaug Waagan anbefaler unge å starte opp håndverksbakerier,

Jobb 24/7

Hun vokste opp i bakeriet. Det var besteforeldrene hennes som startet opp i 1946. Pappa ble konditor og har jobbet der i all sin tid. Han er i dag det Anne kaller «vaktmesterpensjonist»:

– Jeg er så glad jeg har både pappa Kjell og mamma May Helen i nærheten. Begge har kunnskaper jeg ikke har.

Anne innrømmer at det kan bli lange dager i jobben:

– Ja, men jeg kan jo jobbe hjemmefra av og til når jeg har syke unger. Mannen min har nå fått jobb her på Tynset. Det hjelper veldig. Men det blir lett at jeg er på jobb 24/7.

– Hva gjør du når du ikke er i bakeriet?
– Da er jo hos ungene!

Anne har leddgikt og det har lagt en del begrensinger for henne i ting hun er veldig glad i å gjøre som for eksempel å trene. Hun er også veldig sosial og elsker å gå i fjellet og å reise, men det har blitt litt lite av begge deler den siste tiden.

Det gode liv

Anne understreker at det er godt å være tilbake på Tynset etter å ha bodd i Oslo i en del år. Men samtidig savner hun det å jobbe på nyfødtavdelingen på Rikshospitalet.

– Her på Tynset er det korte avstander og ingen kø. Jeg lever det gode liv på landet, sier hun og legger til at hun har en appell til unge som vurderer om de skal starte eget bakeri.

– Ikke nøl. Sett i gang. Dette er gøy, og det er veldig morsomt å få skryt for håndverksbakeriet, sier Anne Flemsæterhaug Waagan.

Powered by Labrador CMS