Viseadministrerende direktør Trond Aarø og resten av staben er i full gang med forberedelsene etter at Rema 1000 nå kaster seg inn i kampen om søndagskundene.

For Mesterbakeren betyr det i første omgang en ekstra dag med produksjon ved bakeriet på Alna i Oslo. I stedet for å ha produksjon natt til søndag ved flere anlegg, blir produksjonen samlet til ett anlegg. I oppstarten vil det bli en utvidet rute fra dette bakeriet for å dekke regionene Oslo og Midtre Østland.

– Vi planlegger ut fra at også Østre Østland, Vestre Østland og Nordre Østland kan betjenes fra dette bakeriet hvis søndagssatsingen blir utvidet, sier Aarø. Søndagsåpne butikker andre steder i landet vil bli betjent av bakeriene i de enkelte regionene.

Så langt er det 10 butikker på listen på Østlandet, men det kan fort øke i tiden fremover.

– Vi er oppe og går i slutten av april. Rema er i starten de også, og det er ikke alle som har bestemt seg for om de skal ha søndagsåpen butikk. Vi er klare til å fase inn kapasitet etter hvert som antall butikker øker, sier Aarø.

 

– Hva skjer når det gjelder sortiment?
– Her må vi prøve oss litt frem, men vi har laget et smalere sortiment basert på våre bestselgere. Vi har plukket ut fire av våre mest populære brød, samt en del småvarer.

 

– Vil søndagsåpne Rema-butikker gi økt omsetning?
– Det er for tidlig å si så mye om. I en av våre regioner har det vært søndagsåpne butikker en stund og her ser vi at salget har gått noe opp. Imidlertid ser vi ingen stor økning av salget på kort sikt. Hvis dette blir en permanent løsning vil vi nok kunne få økt omsetning på småbrød og småvarer, sier Aarø.