Fire av syv ansatte i Cake it easy: Steffen Gausemel Backe (f.v), Hanna Erlandsson, Katharina Jens og Marius Sevaldsen.
Fire av syv ansatte i Cake it easy: Steffen Gausemel Backe (f.v), Hanna Erlandsson, Katharina Jens og Marius Sevaldsen.

Forbereder lansering i flere land

Den norske nettportalen Cake it easy er nylig lansert i Sverige med stor suksess.

Publisert Sist oppdatert

Det er veldig morsomt å se hvordan bakeriene som er med kan lære av hverandre.

Siden oppstarten i 2012 er det blitt solgt over 45 000 kaker via nettportalen Cake it easy her i landet. Det tilsvarer en stabel av kaker på høyde med 23 Eiffeltårn… Og nå er det mye som tyder på at den norske tjenesten kan bli en like stor suksess i andre land.

— Vi lanserte Cake it easy i Sverige i starten av mai i år, og det har gått veldig bra. Det er oppmuntrende å se at vår løsning blir så godt tatt imot av kunder og bakerier også utenfor Norge. Det viser at vi treffer et behov i markedet, sier gründer Marius Sevaldsen, som startet Cake it easy sammen med Haakon Hals i 2012.

Cake it easy

  • er en nettportal der kunder i Norge og Sverige kan designe, bestille og få levert kaker fra over 300 lokale bakerier.
  • ble startet av bakersønnene Marius Sevaldsen og Haakon Hals i 2012.
  • er i dag et aksjeselskap med syv ansatte i Oslo.
  • skal lanseres i flere nye land fremover.

De er begge sjette generasjons bakersønner, og tanken bak Cake it easy var å gjøre det lettere for bakerier å selge kakene sine. I dag bruker over 250 norske bakeriutsalg Cake it easy, og antallet øker stadig.

Blod på tann

— Siden nyttår har 16 nye bakerier og 45 nye bakeriutsalg i Norge blitt med. Nå satser vi for fullt på rekruttering i det svenske markedet. Der har vi så langt fått med oss rundt 50 bakerier, og målet er å komme opp i 150 innen nyttår, forteller Sevaldsen.

Stockholms største konditori, Thelins, er blant dem som er med allerede. De svenske kundene strømmer også til. Allerede uken etter oppstart kom det inn en ordre om levering av kaker på 74 forskjellige steder i Sverige.

— Da vi lanserte i Sverige hadde vi med oss mye erfaring fra Norge, og det er morsomt å se at det som fungerer her, også fungerer der. Den vellykkede lanseringen i Sverige har virkelig gitt oss blod på tann, og nå forbereder vi oss på å lansere i andre land, sier Sevaldsen.

Kompetanseoverføring

Cake it easy as har nå syv ansatte, og holder til på Tøyen i Oslo. Steffen Gausemel Backe ble hentet inn som ny daglig leder i november i fjor. Resten av gjengen jobber med alt fra markedsføring til teknologisk utvikling. Sevaldsen forteller at det vil bli lansert en helt ny og forbedret versjon av portalen til høsten.

— Vi har tatt i bruk en helt ny teknologi, som vil gi oss mange flere muligheter. Det vil også bli enda enklere for kundene å bestille og enda enklere for bakeren å selge. Men Cake it easy handler ikke bare om salg, legger gründeren til.

— Vi driver også med kompetanseoverføring. Det er veldig morsomt å se hvordan bakeriene som er med kan lære av hverandre. Vi er hele tiden i kontakt med bakeriene, og når vi ser at noe fungerer godt ett sted, tipser vi andre om å gjøre det samme. I Norge ser vi at det er noen regionale forskjeller på hva bakeriene er spesielt flinke til. Etter at vi lanserte i Sverige, har vi også sett at de svenske bakeriene har en del å lære av de norske – og omvendt.

Sevaldsen forteller at norske bakerier generelt ligger langt fremme på å tilby kundene personlig pynt, noe som er tett knyttet opp mot mersalg. Dette er imidlertid ikke bakeriene i Sverige så gode på ennå.

— Men i Sverige er de til gjengjeld veldig flinke på presentasjon og markedsføring. De svenske bakeriene tar gode bilder av produktene sine og skriver gode, selgende tekster.

Bedriftsmarkedet i sterk vekst

Et fellestrekk ved salget i både Norge og Sverige, er at bedriftsmarkedet øker mest.

— Stadig flere bedrifter oppdager nå kaker som et alternativ til blomster, sjokolade eller vin, når gaver skal sendes ut avdelinger og kunder. Vi har også utviklet en egen kakekalender, som vil sende ut en påminnelse når det er på tide å bestille kake til en bestemt feiring, for eksempel en bursdag på kontoret.

Sevaldsen anser fortsatt Cake it easy for å være en oppstartsbedrift, og har derfor ikke så mye fokus på økonomiske resultater ennå.

— Driften i seg selv er lønnsom, men vi gjør fortsatt store investeringer med tanke på å forbedre tjenesten og legge til rette for videre vekst, sier gründeren, som er glad for at Cake it easy også bidrar til vekst for mange av bakeriene som bruker dem.

— Det er for eksempel litt morsomt at Baker Nordby, som nylig ble med, nå må ansette en ny konditor på grunn av økt kakesalg!

 

Powered by Labrador CMS