Fra åpningen av Landsmøtet i Bergen 2016.
Fra åpningen av Landsmøtet i Bergen 2016.

Fokus på rekruttering

Lørdag 16. september blir det Landsmøte og fagkonferanse i regi av BKLF. Arrangementet foregår på Scandic Vulkan.

Publisert Sist oppdatert

Vi ønsker å trekke så mange som mulig til Oslo denne langhelgen og vi syntes det er et meget spennende program som presenteres, alle tre dagene.

BKLF har i år samarbeidet med Idun og Norgesmøllene for å samkjøre sine arrangementer over tre påfølgende dager. Håpet er at mange vil ta turen til Oslo i september og få med seg det som skjer i bransjen, på flere fronter.

– Vi ønsker å trekke så mange som mulig til Oslo denne langhelgen og vi syntes det er et meget spennende program som presenteres, alle tre dagene, sier Gunnar Bakke i BKLF.

Lørdag skal fagkonferansen sette søkelyset på rekruttering, ferdigheter og hvor lang man har kommet i prosessen med endring i tilbudsstrukturen innen yrkesfag. Det bli paneldebatt om faglig standard på svenneprøver med erfarne debattanter.

– Så blir det middag og hyggelig sosialt samvær med kolleger på lørdag kveld under landsmøtemiddagen, sier Bakke, som oppfordrer alle i bransjen til å ta turen til Oslo 14.-16.9.

Meld deg på her! 

Slik blir programmet på BKLF Landsmøte 2017:

12.40 – 13.00    Velkommen     v/ Gunnar Bakke daglig leder BKLF                                                            

13.00 – 13.20    Fylkeskommunens rolle i rekruttering til bransjen       v/ Trond Pettersen, rådgiver, Akershus Fylkeskommune                          

13.20 – 13.40     Opplæringskontorets rolle i rekruttering til bransjen?    v/Terje Tidemann, daglig leder Opplæringskontoret for reiseliv, restaurant og matfag i Vestfold og Buskerud

13.40 – 14.10     Hvilken ferdigheter og fagkunnskap bør nyutdannede baker- og konditorer i Norge ha ?  Bernard Azinger, Konditor, Erlend L. Volden, Diplombaker, begge medlem i svennenemden.

14.10 – 14.20     Status på endring av den yrkesfaglige tilbudsstrukturen v/Espen Lynghaug, nestleder Faglig Råd for Restaurant og Matfag

14.20 – 14.30    Pause                                                                                                            

14.30 – 15.15     Paneldebatt om rekruttering og faglig standard på svenneprøver. Erlend L. Volden, diplombaker og medlem svennenemd. Magnus Håstein, Lærlingekompaniet, Espen Lynghaug, nestleder Faglig Råd for Resultant og Matfag, Mette Klever, faglærer Sørumsand Videregående skole, Heidi Kim Bech, faglærer Borund Videregående skole, Ole John Berntsen, Naustdal Dampbakeri, visepresident i BKLF.

15.15 – 15.45      Hvordan øke forbruket av grove kornprodukter med 20% til 2021?  v/Vibeke A. Bugge, Prosjektkoordinator NHO Mat og Drikke.

15.45 – 16.00     Pause

16.00 – 16.30     Hvilke bakefaglige utfordringer står bakeren ovenfor i forhold til bruk av norsk korn og mel?  v/ André Løvaas, Baker Nofima AS

16.30 – 16.50      Hvordan kan bransjen få mer norsk matkorn og hvordan merke så forbruker vet hva de får?  v/ Tom Roterud KSL-sjef, Matmerk

16.50 – 17.20     Bedriftspresentasjon Handwerk v/ Pontus Blomber, gründer og daglig leder.                                                    

17.20 – 17.30     Oppsummering     v/ Axel Brun, president BKLF

19.00                   Landsmøtemiddag

Powered by Labrador CMS