Hvert år inviterer Din Baker til en fagsamling for bakere og konditorer. Årets samling hadde 37 deltakere, hvorav 11 konditorer og 26 bakere. I tillegg deltok flere av Din Bakers leverandører.

Fokus på håndverket

I en tid der håndverket igjen kommer til heder og verdighet, ble dette også fokus på samlingen. Innenfor bakeri ble det fokusert på langtidsheving/kaldheving og bruk av surdeig i denne prosessen. Her ledet André Løvås fra Nofima gjennomgangen av langtidsheving med teorien og kjemien bak et vellykket resultat. Deiger som hadde ligget i 48, 36, 24 og 12 timer ble gjennomgått, jobbet med, stekt og smakt for å få et forhold til forskjellene kaldheving over tid byr på.

Innenfor konditori var det fokus på tre typer grunnresepter på formkaker, kakepynting og et festkakekonsept. Her viste landslagets Ivar Bakke (Ivar the Cakemaker) med stødig hånd en del teknikker for egen produksjon av kakepyntpynt og tanker rundt pynting av kaker. Alle leverandørene lagde også sine versjoner av grunnreseptene på formkaker som Fag og Konseptgruppa (FoK) i Din Baker har utviklet for inspirasjon til hvordan konditorene kan bruke disse grunnreseptene.

FoK-gruppa ved Gudrunn og Ole John Berntsen gikk igjennom festkakekonseptet der systemdrift, egenprodusert pynt og gode smaker effektivt kan tilby kundene og gjester imponerende kaker til de store anledningene.

Svært vellykket

Fra deltakerhold var det mange lovord i etterkant av samlingen.

– Dette er så viktig og riktig at det er noe alle i bakere og konditorene burde deltatt på. Retningen vi nå har gått igjennom på disse dagene er den riktige veien å gå for å sørge for at håndverksbakerne skal skille seg ut og gi sunn drift i fremtiden. Dette er det beste tiltaket mot importen. Økt kompetanse gir oss forsprang, sa Axel Brun i H.A. Brun.

Henrik Grøtterud i Nærbakst syntes det var synd at de ikke hadde fått meldt på flere til årets fagsamling.

— For dette er den den beste fagsamlingen jeg har vært på i regi av Din Baker.

Også Din Baker som arrangør er fornøyd med arrangementet.

– Deltakelsen, bidraget og samarbeidet mellom leverandørene var forbilledlig og gikk kun på det faglige. Ingen leverandør fikk anledning til å promotere egne produkter og var med for å ta del i den faglige retningen Din Baker har valgt for sine medlemmer, sier daglig leder i Din Baker, Georg Husebæk til Bakeri.net.

Gudrunn Berntsen ga gode tips om egenprodusert pynt.

Gudrunn Berntsen ga gode tips om egenprodusert pynt.