Dame med biller i svart T-skjorte foran bakeriutsalg.
Anne Gunn Viken er daglig leder i Ødegaarden Bakeri & Konditori AS.

Flytter hele bakeriet for å vokse videre

Ødegaarden Bakeri & Konditori flytter produksjonen etter over 100 år i samme lokale.

Publisert Sist oppdatert

– I starten av oktober flytter vi inn i et 700 kvadratmeter stort lokale på kjøpesenteret Sødorptunet. Der får vi et moderne og funksjonelt bakeri, hvor vi regner med å kunne doble produksjonen, forteller Anne Gunn Viken, som er daglig leder i Ødegaarden Bakeri & Konditori.

Ødegaardens historie går helt tilbake til 1898, og produksjonen har foregått i det samme lokalet i Nedregata 46 på Vinstra helt siden 1916. Men nå slutter snart historien der. 

– Det er med blandede følelser vi har bestemt oss for å forlate det gamle lokalet. Mange av kundene våre synes også at det er trist. Men vi flytter faktisk bare 500 meter, og vi gjør det for å kunne vokse videre, sier Viken.

Bygning med brun trekledning i andre etasje og førsteetasje med murer i teglstein. Glassfasade mot gaten med bakeriutsalg.
Flytter ut herfra: Ødegaarden Bakeri & Konditori AS har holdt til i dette lokalet på Vinstra helt siden 1916.
Rødt kjøpesenter sett utenfra inngangspartiet.
Flytter inn her: Til høsten flytter Ødegaarden Bakeri & Konditori inn i et nytt lokale på kjøpesenteret Sødtorptunet.

Plass til steinovn

Da hun begynte som daglig leder for det tradisjonsrike bakeriet i 2006, lå omsetningen på rundt fire millioner kroner. I fjor omsatte Ødegaarden Bakeri & Konditori AS for 23 millioner kroner, og målet er videre vekst:

– På Sødorptunet får vi gode vekstmuligheter, og vi håper at omsetningen vil komme opp i 30 millioner kroner om ikke så altfor lenge, sier Viken.

Det er Coop som eier lokalet på Sødorptunet, og partene har signert en 20 års leiekontrakt med mulighet for forlengelse. Coop skal investere seks millioner kroner i det nye bakerilokalet, og Ødegaarden går selv inn med fire millioner kroner. 

– Vi skal blant annet investere i to nye tralleovner og en herteovn. Kundene våre har gitt uttrykk for at de ønsker seg steinovnsbakte surdeigsbrød. I dagens lokaler har vi ikke plass til noen steinovn, men det skal vi altså få plass til på Sødorptunet, forteller Viken.

Dame med biller og svart T-skjorte i et bakerilokale.
Daglig leder Anne Gunn Viken i lokalet som Ødegaarden Bakeri & Konditori skal leie av Coop.

Skrekkblandet fryd

I 2022 kjøpte Ødegaarden Bakeri & Konditori opp konkursboet etter Øyens Hjemmebakeri. Flatbrød- og lefsebakeriet holder til i et lokale som ligger vegg i vegg med det nye lokalet til Ødegaarden Bakeri & Konditori. Dermed vil all produksjon bli samlokalisert på Sødorptunet. 

Ødegaarden har allerede et kaféutsalg på Sødorptunet, og der vil driften fortsette som før. Kaféutsalget i Nedregata 46 vil imidlertid bli lagt ned etter flyttingen. 

– I stedet kan det bli aktuelt å etablere et nytt utsalg på Lomoen, som er et vekstområde i Vinstra, forteller Viken.

Men først skal de flytte og komme ordentlig i gang med produksjonen i nye lokaler. Går alt etter planen vil det nye bakeriet på Sødorptunet stå klart til innflytting 1. oktober.

– Jeg kjenner på en stor grad av skrekkblandet fryd. Det blir en veldig spennende høst, slår Anne Gunn Viken fast. 

Powered by Labrador CMS