Norsk Tipping søker nå etter en landsdekkende kakeleverandør for å kutte kakekostnadene de neste tre årene. Prislappen blir mellom 2,8 og 3,3 millioner kroner, skriver VG.

I en konkurransekunngjøring i databasen for offentlige innkjøp (DOFFIN) kommer det fram at kakeleverandøren må ha kapasitet og gjennomføringsevne for leveranse til de over 4000 tippekommisjonærene i Norge og på Svalbard.

Forenkling av administrasjon

I dag foregår kakepremieringen ved at hver enkelt kommisjonær bestiller sin egen kake og det lokale bakeriet fakturerer deretter Norsk Tipping på Hamar. Kommunikasjonsrådgiver Roar Jødahl kan ikke svare VG på hvor mye den eksisterende kakeordningen koster det offentlige årlig, men sier at det å skaffe en landsdekkende kakeleverandør vil spare Norsk Tipping for tid – og forhåpentligvis penger.

– Det har mest med forenkling av administrasjon å gjøre. Vi bruker mye tid på dette og må forholde oss til mange enkeltleverandører, flere ganger i uken. Det går med mye administrasjon og mye penger, sier Jødahl til avisen.

Han tror ikke at en rammeavtale med en nasjonal kakeleverandør vil gå utover de lokale bakeriene som til nå har solgt vinnerkakene.
– Vi må vurdere anbudene først. Transport er dyrt, og det vil overraske meg om de ikke benytter seg av lokale bakere, sier Roar Jødahl til VG.