Åshild Lerbak har fått en kjempemottagelse på Elverum.

Flere makroner i nye lokaler

Fire Makroner slår an på Elverum. Nå planlegger Åshild Lerbak nettbutikk.

Publisert

Her har jeg planer om å være lenge.

Elverumsingene er interesserte i kaker. Det slår Åshild Lerbak fast.

I løpet av 2021 har hun både fått pris som årets «young chef» og flyttet litt nærmere hjembygda. Hun kommer fra Trysil, begynte for seg selv på Ilseng, men nå holder Fire Makroner til på Elverum.

Avbestiller

– Det har jo vært avbestillinger fra de faste restaurantene – det er bare cateringfirmaer og noen restauranter som ikke serverer alkohol, som fortsatt bestiller, forteller hun.

Blant de faste kundene er Elv og Omakase – topprestauranter på henholdsvis Lillehammer og Hamar. – Jeg skjønner at det er vanskelig for slike steder å forsvare å ha åpent når de ikke kan servere vin, sier Åshild Lerbak.

Egen butikk

Før den siste nedstengningen gikk det svært så bra, og fremdeles har hun stor trafikk i lokalene sine.

– Jeg har en liten butikk som jeg har åpen hver fredag, forteller hun. En ansatt har hun også fått med seg. I desember ble det noen ekstra åpningsdager.

– Etter at jeg flyttet til Elverum, er jeg blitt så godt mottatt at jeg egentlig ikke har ord. Det er en jevn strøm med kunder, og så er det veldig hyggelig å være i så direkte kontakt med kunden. Det er greit å få høre litt om hva det er folk vil ha, sier Lerbak.

Ser på nett

Hun ser på løsninger både for langvarig nedstengning hos restaurantkundene og for muligheten for at hun får strengere restriksjoner i sin egen butikk.

– Jeg driver og planlegger litt nettbutikk eller en lignende løsning for å få folk til å se hva vi har uten at de må inn i butikken. Men det krever litt jobb, sier hun.

Blir på Elverum

Uansett hva som skjer på smittevernfronten, så vil hun bli i lokalene på Elverum:

– Her har jeg planer om å være lenge. Jeg er usikker på om det blir kafé noen gang, men jeg har planer om å utvide produksjonen med mer bakervarer, konfekt, iskrem og forskjellige andre produkter, forteller Åshild Lerbak.

Powered by Labrador CMS