Joakim Westre Hjellen (f.v.), Annette Westre Hjellen, Siri Westre Hjellen, Arnt Egil Hjellen og Øyvind Westre Hjellen.
Tredje og fjerde generasjon:

Fjerde generasjon inn på eiersiden i jubileumsår

I år er det 60 år siden Westre Bakeri ble etablert. Jubileet skal markeres med fest, oppussing, retroprodukter og tre nye eiere.

Publisert Sist oppdatert
Det aller meste av produksjonen leveres til egne butikker i Ørsta og Volda.

I 1964 flyttet Sverre Westre med familie til Vartdal på Sunnmøre, og der startet han Westre Bakeri i leide lokaler. Sønnen Eldar Westre tok bakerutdanning og begynte å jobbe i bakeriet året etter. Han og kona Oddlaug Westre tok over driften i 1971.

I 1986 flyttet bakeriet til Ørsta, der det fremdeles holder til med produksjonslokaler på Rystelandet. Her produseres brød, boller, kaker og mye annet godt til bakeriets to butikker på kjøpesenteret Alti i Ørsta og en butikk i Volda sentrum.

Lykkelig som liten

– Vi drev stort i mange år, men i 2010 endret vi kursen og ble et mindre håndverksbakeri med fokus på kvalitet i alle ledd. For oss er det ikke noe mål å utvide til å bli en stor, nasjonal kjede. Vi vil fortsette å være en liten og lokal aktør, sier Annette Westre Hjellen, som er datter av Eldar og Oddlaug Westre. 

I dag er det hun som driver bakeriet sammen med mannen Arnt Egil Hjellen. To av de tre barna deres jobber også fast i familiebedriften.

Fristende søtbakst fra Westre Bakeri.

– Den eldste sønnen vår, Joakim, er nå i gang med å ta svennebrev som baker, mens datteren vår, Siri, jobber i butikk og er ansvarlig for sosiale medier. Vår  andre sønn, Øyvind, er ikke fast ansatt i bakeriet, men vi leier ham inn ved behov og i forbindelse med prosjekter. Nå som morselskapet A. Westre AS blir 60 år, har vi bestemt at alle tre barna skal få komme inn på eiersiden, forteller Annette.

Gradvis overgang

Planen er at de tre barna skal overta 15 prosent hver, mens hun selv skal fortsette som majoritetseier med 55 prosent. 

– Jeg har ingen planer om å pensjonere meg med det første, men vi ønsker oss en gradvis overgang til neste generasjon. Derfor følte vi at det var riktig å få dem inn på eiersiden allerede nå. Og så passer det å bra å gjøre det i et jubileumsår, sier Annette, som selv er utdannet konditor.

– Alle som jobber i produksjonen hos oss har svennebrev. Det er viktig for oss, understreker hun.

Kodestyrt utleveringsrom

Hos Westre går tradisjon og nyskaping hånd i hånd.

Westre bakeri ble startet i april 1964, men 60-årsjubileet skal markeres og feires gjennom hele 2024. Selve jubileumsfesten vil trolig bli avholdt i Vartdal, der det hele startet. I forbindelse med jubileet planlegger familien også å relansere noen produkter som var populære på 1960-tallet. 

– Dessuten skal vi pusse opp bakeriet vårt på Rystelandet. Bedriften har gått med overskudd i flere år, og dermed har vi mulighet til å investere litt i byggene våre. Jeg tenker at det er viktig å ha fine og moderne lokaler om man skal klare å lage fine og moderne produkter. I forbindelse med oppussingen ønsker vi også å lage et selvbetjent utleveringsrom for kunder. Det vil trolig bli styrt med koder, slik som de nye pakkeboksene, forteller Annette.

Powered by Labrador CMS