Røllander Ørsvik kunne smile ekstra bredt på Verdens Brøddag 16. oktober: Hun vant nemlig 156 brød på quizen til Opplysningskontoret for brød og korn.

Gleden var stor da hun fikk vite at hun hadde vunnet brød for et helt år.

– Vi er en husstand på seks – mannen min, meg selv, ei jente på 7 år og gutter på fem år, fire år og fem måneder. Det går derfor helt klart mye brød hos oss, sier Tonje.

Liker grovbrød best

Selv spiser Tonje brød omtrent to ganger om dagen. Favoritten er grove brød med frø i.

– De smaker godt og gjør dessuten godt for kroppen. Jeg varierer pålegget, men er veldig glad i servelat og leverpostei. I tillegg går det mye i kokt egg på brødskivene, sier hun.

Vil merkes på matbudsjettet

Hver dag skal datteren ha med skolemat, og de to barnehagebarna har med seg matpakke til turdagen en dag i uken. I tillegg spises det brød både til frokost og kveldsmat, samt et mellommåltid i ny og ne.

At hun det nærmeste året kan hente ut 156 brød i nærbutikken Kiwi Kalstad i Kragerø det kommende året var derfor en svært velkommen overraskelse.

– Denne premien kommer til å merkes på matbudsjettet, sier hun.

En klimavennlig premie

Og det er ikke bare Tonje som drar fordeler av premien. Hver gang Tonje eller noen i familien hennes tar seg en brødskive, gir de nemlig et lite bidrag til miljøet. Korn og brød er av de mest miljøvennlige matvarene vi har.

– Verdens brøddag 16. oktober er en god anledning for oss i Opplysningskontoret for brød og korn å sette søkelyset på korn som bærekraftig mat, forteller daglig leder Torunn Nordbø.

Gevinsten fikk hun etter å ha svart på Opplysningskontorets quiz om barns kosthold.

Tonje Røllander Ørsvik fra Kragerø vant 156 brød i quizen til Opplysningskontoret for brød og korn

Tonje Røllander Ørsvik fra Kragerø vant 156 brød i quizen til Opplysningskontoret for brød og korn

Foto: Birgitte Sjøberg