Møllerens Inspirasjonspris er en hederspris til personer, organisasjoner eller selskap som over tid har fremstått som fremragende ambassadører i bruken av korn- og melbaserte produkter. Vinneren blir tildelt et kunstverk, en sjekk på 25 000 kroner, og blir invitert til å bli en del av Møllerens fagnettverk for felles videre inspirasjon og videreutvikling.

Tidligere vinnere er Morten Schakenda (2017), Øyvind Lofthus (2018) og lærerne i baker og konditorfaget (2019). Prisen ble ikke delt ut i 2020 på grunn av covid-pandemien.

Juryen for Møllerens Inspirasjonspris 2021 er tverrfaglig, og har bestått av Tonje Holtungen, Oddbjørn Roksvaag, Vidar Haugsdal og Elisabeth Klokkervold.

Baker Hansen er årets vinner

Vinneren av Møllerens Inspirasjonspris 2021 er Baker Hansen i Oslo – ett av Norges eldste bakerier og blant landets mest lønnsomme bakerier med bunnsolide resultater år etter år. Opp på scenen under middagen på Møllens inspirasjonsdag gikk en flokk fra Baker Hansen for å ta imot heder og ære. Bakeri.net snakket med Morten Hals og Knut Hals like etter at applausen hadde stilnet og det var to glade representanter fra familebedriften som satte stor pris på overrekkelsen.

– Det varmer å motta en slik pris, og det juryen sier, treffer oss veldig. Det er veldig hyggelig å bli satt slik pris på. Vi er en familiebedrift med kort beslutningsvei, noe som har vært viktig for oss det siste året. Vi er en tradisjonsbedrift, men vi utvikler oss likevel, sier Knut Hals til Bakeri.net.

– Dette er stor og veldig gledelig. Vi er en bedrift som har vært med lenge, og likevel skjer det mye spennende rundt oss. Da er det veldig hyggelig å bli sett og satt pris på med denne prisen. Jeg er ydmyk og stolt at en jury ser oss og hva vi driver med, det er inspirerende for oss, sa en glad Morten Hals like etter prisutdelingen.

Juryens begrunnelse

Fra juryen heter det følgende: Ledelse i endring er en ferdighet som bransjen vår må mestre. Hvordan opprettholde og skape nye fordeler for min bedrift i et samfunn som er i kontinuerlig endring, er et spørsmål som opptar oss alle. Vi ser at mat-, spise- og handlevaner endrer seg og digitaliseringen tar stadige kvantesprang.
Årets vinner kjennetegnes av en godt synlig nysgjerrighet og sult etter inspirasjon og ny kunnskap. Det være seg både innenfor bake- og konditorfaget, råvarekunnskap og innenfor kommersielle forhold som utvikling av bedriftskultur, cafedrift, kjededrift og digitalisering.

Til tross for årets vinners voksne alder vises også stor vilje og evne til å omsette de impulser som plukkes opp til å faktisk være i kontinuerlig endring og bevegelse.
Fra 1861 til 2021, fra kneippbrød og Fritjof Nansen – til hvetegress, kaffe med mening og brødapp. Årets vinner er en meget vital, oppegående og fremtidsrettet 160-åring. Vi ønsker med dette å gratulere med jubileet og samtidig anerkjenne den rollen årets vinner har hatt og fortsatt har som inspirasjonskilde i bransjen!

Årets vinner av Møllerens Inspirasjonspris 2021 er – Baker Hansen!

Et klapp på skuldra

– Det er mange som fortjener Møllerens Inspirasjonspris og juryen har også i år flere gode kandidater å velge blant – alle verdige kandidater. Det er derfor ikke lett, men igjen er det en kandidat som står frem og som juryen mener fortjener denne prisen i 2021.En vinner av Møllerens Inspirasjonspris inspirerer andre, men gjennom denne prisen vil bransjekolleger og venner gi vinneren velfortjent heder tilbake, et klapp på skulderen, med et ønske om at vinneren selv inspireres til å stå på videre, sier Elisabeth Klokkervold i juryen.