Kjetil Hodne (i midten) under prisutdelingen i Kristiansand der han er flankert av Håkon Reiersølmoen fra Varodd og Vibeke Hasselø fra inkluderingsbedriften Avigo.

Fikk inkluderingspris

Bakeriet ble invitert til å være med i et panel der 120 næringslivsledere var til stede i Kristiansand for å ha fokus på integrering i arbeidslivet. Det fikk en litt annen vending.

Publisert Sist oppdatert

Vi i Geheb har vært bevisst på nettopp inkludering i mange år.

Kjetil Hodne i Geheb Conditor hadde ikke regnet med at han og bedriften hans skulle få den gjeve inkluderingsprisen. Men det var ingen tvil hos prisutdelerne at Geheb var den riktige kandidaten.

– Vi ble innkalt til å være med i et panel der 120 næringslivsledere var til stede i Kristiansand for å ha fokus på integrering i arbeidslivet. Og så vant vi integreringsprisen, smiler Kjetil Hodne i Geheb Conditori.

Hull i CV’en ikke viktig

– Jeg ble virkelig overrasket, sier Kjetil Hodne.

– Det var gøy å få den, særlig fordi både Nav, Varodd og Pøbelprosjektet alle sammen jobber med det samme målet: Å få folk som har spesielle utfordringer ut i arbeidslivet. Vi i Geheb har vært bevisst på nettopp inkludering i mange år. Vi har ansatte nå som har vært med i Pøbelprosjektet og i Varodd. Vi hadde nettopp nå en som tok svenneprøve og som nå jobber hos oss i bakeriet.

– Hva slags mennesker er det snakk om som er med i dette prosjektet?

– Det er mennesker med fysiske eller psykiske utfordringer, og mange av dem har kanskje et hull i CV’en, men det betyr ingenting så lenge de har lyst til å være med og komme seg ut i arbeidslivet. En stor fordel for oss i dette prosjektet er at det ikke er vi som har ansvaret dersom det eventuelt ikke skulle kunne fungere, sier Kjetil Hodne. Han viser til at tidligere var det mest søkelys på kvantitet og ikke kvalitet i integreringsarbeidet. Prisen Geheb nå har fått er en inspirasjon til videre integreringsarbeid:

Flere i arbeid

– Akkurat i dag har jeg for eksempel jobbet med en kandidat sammen med Nav, og vi er i dialog nå for å få vedkommende ut i bedriften. Alt i alt fungerer dette veldig bra, og jeg er veldig stolt av at vi har fått prisen, sier Kjetil Hodne.

Ingebjørg Schenk i Avigo og de andre med ansvar for prisen viser til at prisen «innebærer blant annet at bedriften tar inkluderingsansvar over tid gjennom rekruttering, kvalifisering, arbeidstrening og avklaring av personer som står utenfor arbeidslivet. Bedriften skal også tilby tilrettelagt arbeid i ordinært arbeidsliv, slik at man finner gode løsninger for den enkelte, med fokus på mestring og personlig vekst i et samfunnsøkonomisk perspektiv», heter det i statuttene for utdelingen.

Under utdelingen ble det pekt på at Geheb har hatt et godt samarbeid med Nav, Varodd og Pøbelprosjektet de siste ti årene, og at de gjennom dette har bidratt til å få flere i arbeid.

Kjetil Hodne oppfordrer andre bedrifter til å gjøre det samme som Geheb.

– Ta inn arbeidskraft med ulik bakgrunn, kjønn og etnisitet, det beriker arbeidsmiljøet. De som ikke gjør det, går glipp av mye god arbeidskraft. Vi har fått mange fine, fantastiske folk på disse ti årene, og vi ville aldri vært foruten denne erfaringen, sier han.

Powered by Labrador CMS